Pečená treska v bešamelu s rozmarýnem

Pečená treska v bešamelu s rozmarýnem
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Treska je úžasná ryba s bílým masem, naprosto ideální na pečení. Bešamel s rozmarýnem a citronová šťáva pak skvěle podtrhnou její jemnou chuť. To prostě musíte ochutnat!

INGREDIENCE

  • 500 g filetů z tresky bez kůže
  • 3 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • sůl
  • čerstvě drcený černý pepř
  • 4 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 a 1/4 šálku mléka
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu na ozdobu

POSTUP

  • Rybu vložte do mělké zapékací mísy s víkem a zakapejte ji citronovou šťávou.
  • Dochuťte solí a pepřem, přidejte 1/4 šálku vody a pevně přikryjte.
  • Rybu pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů Celsia asi 20 až 25 minut.
  • Mezitím si připravte bešamelovou omáčku.
  • Rozpusťte na pánvi máslo, přidejte mouku a za stálého míchání vařečkou asi 1 minutu vařte.
  • Pomalu přilévejte mléko a dobře promíchejte.
  • Přiveďte k varu a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  • Rybu položte na servírovací talíř a nechte okapat.
  • Do bešamelu přidejte šťávu, která vám zůstala z pečení tresky a dobře promíchejte.
  • Jemně prohřejte, ale nevařte.
  • Dochuťte a ozdobte rozmarýnem.
  • Tresku přelijte omáčkou a podávejte.
Pečená bílá ryba na talíři, přelitá omáčkou.
www.foodsogoodmall.com

Vyzkoušejte i naše další luxusní recepty s treskou. Pochutnáte si!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.