Pečená vejce v housce

Pečená vejce v housce

Tato vajíčka pečená v troubě v houskách či chlebových bulkách se sýrem, bylinkami a rajčaty jsou jednoduchá na přípravu, efektní a navíc vynikající. Skvělý způsob, jak servírovat klasická vajíčka s pečivem trochu jinak. Užijte si to!

Ingredience

  • 4 housky, chlebové bulky nebo bulky na hamburgery, s odkrojeným vrškem a vydlabaným vnitřkem
  • 1/2 šálku strouhané goudy
  • 4 velká vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 polévková lžíce lístků čerstvého tymiánu
  • 1/4 šálku cherry rajčat, nakrájených na poloviny

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  2. Vyjměte vnitřky pečiva tak, aby si housky či bulky zachovaly svou strukturu a přitom se do nich vešlo vajíčko.
  3. Nasypte polovinu sýra rovnoměrně dospod bulek.
  4. Měla by to být malá vrstva, která pokryje spodky pečiva.
  5. Vejce rozklepněte jedno po druhém do misky a do každé bulky opatrně nalijte jedno vejce.
  6. Vejce ochuťte solí, pepřem, čerstvým tymiánem a navrch posypte rajčaty.
  7. Vejce pečte 20-25 minut, dokud bílek neztuhne.
  8. Pro tvrdý žloutek přepněte troubu na gril.
  9. Housky takto pečte 1–2 minuty.
  10. Vejce posypte zbylým sýrem a vložte zpět do trouby na 2–3 minuty, dokud se sýr nerozpustí.
  11. Dobrou chuť!
Vajíčka pečená v troubě v chlebových bulkách se sýrem, bylinkami a rajčaty, servírovaná na ubrousku s čerstvými cherry rajčátky a větvičkami tymiánu.
www.twopurplefigs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.