Tato vajíčka pečená v troubě v houskách či chlebových bulkách se sýrem, bylinkami a rajčaty jsou jednoduchá na přípravu, efektní a navíc vynikající. Skvělý způsob, jak servírovat klasická vajíčka s pečivem trochu jinak. Užijte si to!
Ingredience
- 4 housky, chlebové bulky nebo bulky na hamburgery, s odkrojeným vrškem a vydlabaným vnitřkem
- 1/2 šálku strouhané goudy
- 4 velká vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 polévková lžíce lístků čerstvého tymiánu
- 1/4 šálku cherry rajčat, nakrájených na poloviny
Postup
- Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
- Vyjměte vnitřky pečiva tak, aby si housky či bulky zachovaly svou strukturu a přitom se do nich vešlo vajíčko.
- Nasypte polovinu sýra rovnoměrně dospod bulek.
- Měla by to být malá vrstva, která pokryje spodky pečiva.
- Vejce rozklepněte jedno po druhém do misky a do každé bulky opatrně nalijte jedno vejce.
- Vejce ochuťte solí, pepřem, čerstvým tymiánem a navrch posypte rajčaty.
- Vejce pečte 20-25 minut, dokud bílek neztuhne.
- Pro tvrdý žloutek přepněte troubu na gril.
- Housky takto pečte 1–2 minuty.
- Vejce posypte zbylým sýrem a vložte zpět do trouby na 2–3 minuty, dokud se sýr nerozpustí.
- Dobrou chuť!