Pečená vepřová kýta na česneku

Pečená vepřová kýta na česneku

Jako první z receptů na vepřovou kýtu si musíme uvést tuto křupavou dobrotu. Pokud budete mít to štěstí, a seženete kýtu s kostí a kůží, určitě ochutnejte!

INGREDIENCE:

  • 6 kg vepřové kýty s kostí a kůží
  • 2 cibule
  • 1 hrnek dijonské hořčice
  • ½ hrnku jarní cibulky
  • ½ hrnku petrželky 
  • 4 snítky tymiánu
  • 8 stroužků česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 3 lžičky soli
  • 3 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička pepře
  • 1 hrnku pomerančové šťávy
  • 2 lžíce kuliček zeleného pepře

POSTUP:

  • Kýtu si umyjte a osušte.
  • Udělejte v ní hluboké zářezy tak, abyste neřízli do masa. 
  • V misce si nachytejte marinádu smícháním zeleného pepře, soli, hořčice, 4 prolisovaných stroužků česneku, nasekané petrželky, jarní cibulky, tymiánu a rozmarýnu.
  • Vše zamíchejte a marinádou potřete celou kýtu (hlavně v zářezech).
  • Nakonec potřete nastrouhaným zázvorem a dejte marinovat do lednice přes noc. 
  • Druhý den do pekáče nalijte pomerančovou šťávu, přidejte kýtu na plátky nakrájenou cibuli, zbytek česneku a dejte péct na 150 °C asi na 8 hodin (podle velikosti masa). 
  • V průběhu pečení maso podlévejte.
Vepřová kýta s kostí a kůží jako luxusní zážitek z pořádného kousku masa.
pork.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.