Pečená vepřová panenka ve slanině

Pečená vepřová panenka ve slanině
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Naprosto luxusní vepřová panenka z trouby pokapaná javorovým sirupem s bourbonem pro extra sladkost. Šťavnaté, jemné a chutné!

Co budete potřebovat

  • 600 g vepřové panenky
  • 6–8 plátků slaniny
  • 2–3 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce bourbonu, volitelně smíchané s javorovým sirupem

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Panenku hojně osolte a opepřete.
  • Na prkénku srovnejte 6–8 mírně se překrývajících plátků slaniny tak, aby na jednom konci byla panenka .
  • Uchopte slaninu a rolujte dopředu.
  • Přendejte na pánev vysokým okrajem švem dolů.
  • Vrch pokapejte směsí bourbonu a javorového sirupu (nebo jen javorovým sirupem).
  • Pečte 25–30 minut nebo dokud vnitřní teplota ve středu nejtlustší části nedosáhne 63° C.
  • Asi v polovině pečení panenku podlijte výpekem z pánve.
  • Vyjměte z trouby, naposled podlijte a položte na prkénko,
  • Před krájením nechte odkryté 5 minut odpočívat.
  • Nakrájejte na 2,5 cm silné plátky a podávejte.
Pečená panenka ve slanině pokapaná javorovým sirupem s bourbonem na prkýnku s nožem a vidličkou.
www.kitchenswagger.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.