Naprosto luxusní vepřová panenka z trouby pokapaná javorovým sirupem s bourbonem pro extra sladkost. Šťavnaté, jemné a chutné!
Co budete potřebovat
- 600 g vepřové panenky
- 6–8 plátků slaniny
- 2–3 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce bourbonu, volitelně smíchané s javorovým sirupem
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Panenku hojně osolte a opepřete.
- Na prkénku srovnejte 6–8 mírně se překrývajících plátků slaniny tak, aby na jednom konci byla panenka .
- Uchopte slaninu a rolujte dopředu.
- Přendejte na pánev vysokým okrajem švem dolů.
- Vrch pokapejte směsí bourbonu a javorového sirupu (nebo jen javorovým sirupem).
- Pečte 25–30 minut nebo dokud vnitřní teplota ve středu nejtlustší části nedosáhne 63° C.
- Asi v polovině pečení panenku podlijte výpekem z pánve.
- Vyjměte z trouby, naposled podlijte a položte na prkénko,
- Před krájením nechte odkryté 5 minut odpočívat.
- Nakrájejte na 2,5 cm silné plátky a podávejte.