Pečená zelenina s hořčicí a medem

Pečená zelenina s hořčicí a medem

Tato jednoduchá pečená zelenina je plná chuti! Je krásně jemná, nasládlá a vy si ji hravě připravíte během chvíle. Vykouzlíte tak úžasnou přílohu, kterou bude milovat celá rodina!

Ingredience

  • 1 malá cibule, nakrájená na plátky
  • 2 velké mrkve, oloupané a nakrájené na 5 cm tyčinky
  • 2 střední pastináky, oloupané a nakrájené na 5 cm tyčinky
  • 500 g brambor, nakrájených na 1 cm kousky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200ºC.
  2. Přidejte cibuli, mrkev, pastinák a brambory na velký pečicí plech s okrajem.
  3. V malé misce šlehejte olej, med, hořčici, sůl a pepř, dokud se vše dobře nespojí.
  4. Odměřte 2 polévkové lžíce směsi a odložte na později.
  5. Zbývající směs nalijte na zeleninu, poté promíchejte, aby se vše spojilo a rozetřete zeleninu v rovnoměrné vrstvě.
  6. Pečte asi 35 až 40 minut (jednou v polovině pečení promíchejte), dokud zelenina nezměkne a nezačne hnědnout.
  7. Vyndejte z trouby a nechte asi 2 až 3 minuty vychladnout.
  8. Zalijte odloženými 2 lžícemi omáčky a promíchejte.
  9. Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem.
  10. Dobrou chuť!
Mrkev, brambory, pastinak a cibule pečené v troubě s omáčkou, to vše servírováno na talíři.
www.cooknourishbliss.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.