Pečené bramborové krokety s čedarem

Pečené bramborové krokety s čedarem

Tyto pečené krokety jsou skvělým lehkým občerstvením nebo perfektní přílohou. Bramborová kaše plněná sýrem, obalená strouhankou a pečená tak dlouho, dokud se sýr uprostřed nerozpustí. Skvělý způsob, jak využít zbylou bramborovou kaši!

Ingredience

  • 2 šálky (450 g) zbylé bramborové kaše – chlazené (bramborová kaše s minimem smetany a másla je nejlepší)
  • 10 x 1,5 cm velkých kostek čedaru
  • ¾ šálku (90 g) hladké mouky
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře
  • 1 vejce – lehce rozšlehané
  • 2 šálky (100 g) strouhanky panko
  • ½ lžičky uzené papriky
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a připravte si plech na pečení.
  2. Do jedné misky dejte mouku, sůl a pepř a promíchejte
  3. Do druhé misky přidejte vejce a lehce rozšlehejte.
  4. Do třetí misky dejte strouhanku.
  5. Nasypte uzenou papriku na strouhanku a poté pokapejte olejem.
  6. Smíchejte dohromady tak, aby se olej vstřebal do strouhanky.
  7. Vezměte vrchovatou lžíci bramborové kaše a vytvarujte ji v ruce.
  8. Do středu dejte kostku sýra a omotejte bramborovou kaši kolem ní do tvaru válce.
  9. Ponořte kroketu do mouky, poté do vajíčka a nakonec do strouhanky tak, aby byla kroketa zcela obalená.
  10. Položte na plech a opakujte se zbytkem bramborové kaše.
  11. Ujistěte se, že je na plechu mezi jednotlivými kroketami malý prostor a poté plech vložte do trouby na 12-15 minut, dokud nebudou krokety zlaté.
  12. Nepřepečte je, jinak sýr začne prosakovat a krokety se trochu zploští.
  13. Vyjměte z trouby a před podáváním nechejte několik minut vychladnout.
Bramborové krokety se sýrem v míse.
www.kitchensanctuary.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.