Tyto pečené krokety jsou skvělým lehkým občerstvením nebo perfektní přílohou. Bramborová kaše plněná sýrem, obalená strouhankou a pečená tak dlouho, dokud se sýr uprostřed nerozpustí. Skvělý způsob, jak využít zbylou bramborovou kaši!
Ingredience
- 2 šálky (450 g) zbylé bramborové kaše – chlazené (bramborová kaše s minimem smetany a másla je nejlepší)
- 10 x 1,5 cm velkých kostek čedaru
- ¾ šálku (90 g) hladké mouky
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- 1 vejce – lehce rozšlehané
- 2 šálky (100 g) strouhanky panko
- ½ lžičky uzené papriky
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a připravte si plech na pečení.
- Do jedné misky dejte mouku, sůl a pepř a promíchejte
- Do druhé misky přidejte vejce a lehce rozšlehejte.
- Do třetí misky dejte strouhanku.
- Nasypte uzenou papriku na strouhanku a poté pokapejte olejem.
- Smíchejte dohromady tak, aby se olej vstřebal do strouhanky.
- Vezměte vrchovatou lžíci bramborové kaše a vytvarujte ji v ruce.
- Do středu dejte kostku sýra a omotejte bramborovou kaši kolem ní do tvaru válce.
- Ponořte kroketu do mouky, poté do vajíčka a nakonec do strouhanky tak, aby byla kroketa zcela obalená.
- Položte na plech a opakujte se zbytkem bramborové kaše.
- Ujistěte se, že je na plechu mezi jednotlivými kroketami malý prostor a poté plech vložte do trouby na 12-15 minut, dokud nebudou krokety zlaté.
- Nepřepečte je, jinak sýr začne prosakovat a krokety se trochu zploští.
- Vyjměte z trouby a před podáváním nechejte několik minut vychladnout.