Také jste milovníci této opečené zeleniny?
Křupavé a pořádně okořeněné kousky mizí z talíře rychleji než maso, ke kterému jsou podávány jako příloha?
Tak to jsme na tom stejně jako vy!
Dnes se s vámi podělíme o naše oblíbené recepty na pečené brambory, které občas nahradí celé hlavní jídlo.
Naše recepty
Brambory se hodí jako příloha ke spoustě pokrmů a ne každý preferuje pečené. Pro ty je zde článek mimo jiné o přípravě dušených či vařených brambor.
Jak udržím brambory křupavé co nejdéle?
Když pečete brambory, obecně se očekává, že budou konzumovány ihned po vyjmutí z trouby. Existují však i situace, kdy se vám nepodaří všechny brambory hned sníst a vy pak přemýšlíte, jak je udržet dostatečně křupavé po celou dobu. Způsoby se liší podle toho, jak dlouho chcete brambory udržet křupavé.
Udržení křupavých brambor na krátkou dobu
Jednou z nejlepších věcí, které můžete udělat, je nechat je v troubě na jednom z nejnižších teplotních nastavení. Udržováním brambor v troubě se můžete ujistit, že jejich vnějšek zůstane křupavý, a dokonce ještě zesílí jeho křupavost díky horku v troubě. V ideálním případě by měla být trouba nastavena na nejnižší možný stupeň ohřevu. Tím zajistíte, že brambory neskončí převařením a spálením. Když brambory necháte v troubě déle než hodinu nebo dvě, skončí to tím, že se začnou zase péct, čímž se změní jejich struktura, chuť a vzhled.
Křupavé brambory i na cestách
Na cestu můžete použít alobal k udržení teploty jídla, ale musíte si nechat dostatek prostoru pro únik stoupající páry. Je sice pravděpodobné, že se na pečené brambory dostane kondenzace a brambory ztratí trochu tepla, ale měly by si zachovat většinu své křehkosti. Alobal použijte na většinu nádoby s bramborami, ale nechte si alespoň dvě strany otevřené, aby mohla unikat pára. Otvory by neměly být příliš velké, jinak ztratíte více tepla, než chcete, ale také by neměly být příliš malé, protože by to vedlo k zachycení páry. Když však dorazíte do cíle, měli byste mít přístup k místu, kde můžete brambory znovu ohřát.
Ohřívání brambor
Pokud jde o ohřívání brambor, nikdy byste neměli používat mikrovlnnou troubu, chcete-li zachovat jejich křupavost. Vždy, když je to možné, použijte troubu.
A na jaké způsoby brambory nejraději připravujete vy? Napište nám do komentářů.