Tuto pochoutku z brambor, kyseného zelí a uzené krkovice prostě musíte vyzkoušet! Je to kombinace, která málokomu nezachutná.
INGREDIENCE
- 2 ks cibule
- 300 g uzené krkovice
- 500 g kysaného zelí
- 2 lžíce oleje
- 500 g brambor
- 3 ks vajec
- 500 ml mléka
- 100 g nastrouhaného sýra gouda
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky mletého kmínu
POSTUP
- Oloupanou cibuli a uzené maso nakrájíme na kostky na kostky.
- Dáme na pánev s olejem a orestujeme do zlatova.
- Ze zelí vymačkáme šťávu, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Zelí a brambory dáme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.
- Polovinu směsi dáme do vymazaného pekáčku, na brambory se zelím rozložíme orestovanou cibuli s uzeným masem a přikryjeme zbytkem brambor se zelím.
- Vejce dobře rozšleháme s mlékem, přidáme kmín, špetku soli a promícháme.
- Mlékem zalijeme maso se zelím a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Dáme do trouby a pečeme 45 minut při 180°C.
Vyzkoušejte také naše nejlepší recepty na pečené brambory z trouby. Oblíbená lahůdka na 9 způsobů