Pečené brambory s kysaným zelím a uzeným masem

Pečené brambory s kysaným zelím a uzeným masem
Příprava: 30 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 5

Tuto pochoutku z brambor, kyseného zelí a uzené krkovice prostě musíte vyzkoušet! Je to kombinace, která málokomu nezachutná.

INGREDIENCE

  • 2 ks cibule
  • 300 g uzené krkovice
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 lžíce oleje
  • 500 g brambor
  • 3 ks vajec
  • 500 ml mléka
  • 100 g nastrouhaného sýra gouda
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky mletého kmínu

POSTUP

  1. Oloupanou cibuli a uzené maso nakrájíme na kostky na kostky.
  2. Dáme na pánev s olejem a orestujeme do zlatova.
  3. Ze zelí vymačkáme šťávu, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
  4. Zelí a brambory dáme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.
  5. Polovinu směsi dáme do vymazaného pekáčku, na brambory se zelím rozložíme orestovanou cibuli s uzeným masem a přikryjeme zbytkem brambor se zelím.
  6. Vejce dobře rozšleháme s mlékem, přidáme kmín, špetku soli a promícháme.
  7. Mlékem zalijeme maso se zelím a posypeme nastrouhaným sýrem.
  8. Dáme do trouby a pečeme 45 minut při 180°C.
Brambory s kysaným zelím a uzenou krkovicí servírované v zapékací míse s vařečkou.
www.eatsmarter.com

Vyzkoušejte také naše nejlepší recepty na pečené brambory z trouby. Oblíbená lahůdka na 9 způsobů

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.