Pečené brambory s mrkví

Pečené brambory s mrkví
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 8

Dokonalá pečená karamelizovaná zelenina s rozmarýnem a medem se jako příloha hodí téměř ke každému jídlu a vy ji budete chtít připravovat prostě pořád!

Ingredience

Pečená zelenina

  •     500 g oloupané mrkve, podélně rozpůlené, pokud je tlustá
  •     500 g rozpůlených baby brambor
  •     2 lžíce extra panenského olivového oleje
  •     1 lžíce medu nebo čistý javorový sirup
  •     1 čajová lžička drceného kmínu
  •     1 lžička uzené papriky
  •     3/4 čajové lžičky soli
  •     1/4 čajové lžičky kajenského pepře
  •     1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu

Jogurtovo-medová omáčka

  •     1 šálek řeckého jogurtu bez tuku
  •     1,5 lžíce medu

Postup

  1. Umístěte rošt do spodní třetiny vaší trouby a předehřejte troubu na 200°C.
  2. Velký plech vyložte pečícím papírem a ten potřete olivovým olejem.
  3. Mrkev a brambory dejte doprostřed plechu.
  4. Zeleninu pokapejte olivovým olejem a medem, poté posypte kmínem, uzenou paprikou, solí a kajenským pepřem a promíchejte.
  5. Pečte, dokud zelenina není krásně upečená a uvnitř měkká, asi 25 až 30 minut, v polovině pečení promíchejte.
  6. Upečenou zeleninu posypte čerstvým rozmarýnem.
  7. Zatímco se zelenina peče, připravte si omáčku.
  8. V malé misce společně promíchejte řecký jogurt a med.
  9. Zeleninu přendejte na servírovací talíř.
  10. Podávejte teplé s omáčkou.
Pečené brambory a mrkev s rozmarýnem na talíři,
www.wellplated.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.