Snadná příloha, která potěší úplně každého. Nové brambory jsou v tomto receptu zlaté a křupavé zvenku a jemné uvnitř. Tak pojďme si je společně připravit!
Ingredience
- 700 g nových brambor, omytých, osušených a nakrájených na poloviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 malé stroužky nasekaného česneku
- pepř a sůl dle chuti
- 1 až 2 lžíce čerstvých bylinek, jemně nasekaných (např. petrželka a tymián)
- 1 až 2 lžíce najemno nastrouhaného parmezánu
Postup
- Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
- Nové brambory omyjte, osušte a nakrájejte na poloviny.
- Brambory promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, česnekem, mletým pepřem a solí.
- Do velkého pekáče přidejte brambory.
- Brambory pečte v troubě 35 až 40 minut.
- Zatímco se brambory opékají, nasekejte bylinky a nastrouhejte parmezán.
- Když jsou brambory hotové, promíchejte je s jemně nasekanými bylinkami a parmezánem.
- Ihned podávejte.