Pečené brambory se sýrem a slaninou

Pečené brambory se sýrem a slaninou
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 5

Anglická slanina se vyrábí z vepřového boku, který je vykostěný, proto neobsahuje žebra ani chrupavky. Je vhodná k zapékání, protože pokrmu dodá svoji charakteristickou chuť.

Ingredience

  • 1 kg syrových brambor
  • 200 g anglické slaniny
  • 400 g sýru Eidam
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • sůl
  • olej
  • pepř

Postup

  • Brambory nejprve oloupejte a nakrájejte na plátky.
  • Poté je osolte a opepřete.
  • Pekáček si vymažte tukem a na dno poskládejte polovinu nakrájených a osolených brambor.
  • Na brambory navrstvěte plátky slaniny a plátky sýra.
  • Poslední vrstvu tvoří opět brambory.
  • Smetanu smíchejte s rozšlehaným vejcem a poté nalijte na brambory v pekáčku.
  • Dejte zapéci do trouby na 180°C cca na 45 minut.
Zapečené slaninové brambory se smetanou a vejci.
Zdroj: bildderfrau.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.