Velmi zdravé občerstvení s baby bramborami! K pečeným bramborám si můžete připravit i vlastní dip, dle vaší chuti.
Ingredience
- 500g menších nových brambor
- 1 hlava česneku, oloupaného
- hrst čerstvého rozmarýnu
- 5 šálků vlažné vody
Postup
- Nové brambory opláchněte a vložte do mělké hliněné nádoby. Ujistěte se, že se všechny brambory dotýkají dna nádoby.
- K bramborám nalijte do římského hrnce vodu a přiveďte ji k varu na vysokou teplotu.
- Pokud v hrnci zbývá málo vody, snižte teplotu na nejnižší možnou teplotu a vařte, dokud nezmizí veškerá voda.
- Následně přihoďte čerstvý rozmarýn a celé stroužky česneku.
- Brambory pečeme v nezakrytém hliněném hrnci, dokud nejsou ze všech stran hnědé. V případě potřeby je otočte.
- Nakonec vyjměte z trouby, odložte na dřevěné či korkové podložky a můžete podávat.