Tyto kabanátky jsou výborné a jednoduché na přípravu! A díky pečení v troubě navíc lehké a dobře stravitelné. Můžete vyzkoušet i další druhy sýra, brokolice se skvěle hodí i k výraznějším sýrům typu gorgonzola, niva nebo vyzrálý čedar.
INGREDIENCE
- 200 g brokolice
- ½ cibule
- 1 vejce
- 30 g jemně nastrouhaného parmazánu
- 30 g sýru nastrouhaného sýru typu gouda
- 1 lžička italských bylin (rozmarýn, tymián, oregano, bazalka)
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
POSTUP
- Troubu předehřejeme na 200°C.
- Brokolici nakrájejíme na malé kousky.
- Do velkého hrnce dáme vodu, přivedeme k varu a vložíme do ní brokolici.
- Vaříme cca 2 minuty, poté slijeme a ochladíme ve studené vodě.
- Cibuli nakrájíme nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj restovat cibulku.
- Jakmile zesklovatí, stáhneme z ohně a necháme mírně vychladnout.
- Ve velké míse smícháme brokolici, oba sýry, cibuli, sůl, pepř a bylinky a dobře promícháme.
- Přidáme vejce a vytvoříme lepivé těsto.
- Z těsta tvoříme malé placičky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme cca 15 minut, poté obrátíme placičky na druhou stranu a pečeme dalších 10 – 15 minut.
- Vyjmeme z trouby a podáváme.
- Jsou chutné teplé i za studena.