Pečené brokolicové karbanátky s parmazánem

Pečené brokolicové karbanátky s parmazánem

Tyto kabanátky jsou výborné a jednoduché na přípravu! A díky pečení v troubě navíc lehké a dobře stravitelné. Můžete vyzkoušet i další druhy sýra, brokolice se skvěle hodí i k výraznějším sýrům typu gorgonzola, niva nebo vyzrálý čedar.

INGREDIENCE

  • 200 g brokolice
  • ½ cibule
  • 1 vejce
  • 30 g jemně nastrouhaného parmazánu
  • 30 g sýru nastrouhaného sýru typu gouda
  • 1 lžička italských bylin (rozmarýn, tymián, oregano, bazalka)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje

POSTUP

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.
  2. Brokolici nakrájejíme na malé kousky.
  3. Do velkého hrnce dáme vodu, přivedeme k varu a vložíme do ní brokolici.
  4. Vaříme cca 2 minuty, poté slijeme a ochladíme ve studené vodě.
  5. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  6. V pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj restovat cibulku.
  7. Jakmile zesklovatí, stáhneme z ohně a necháme mírně vychladnout.
  8. Ve velké míse smícháme brokolici, oba sýry, cibuli, sůl, pepř a bylinky a dobře promícháme.
  9. Přidáme vejce a vytvoříme lepivé těsto.
  10. Z těsta tvoříme malé placičky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  11. Pečeme cca 15 minut, poté obrátíme placičky na druhou stranu a pečeme dalších 10 – 15 minut.
  12. Vyjmeme z trouby a podáváme.
  13. Jsou chutné teplé i za studena.
Karbanátky z brokolice se sýrem naskládané na sobě a servírované na talíři.
www.sherbakes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.