Lahodná nízkosacharidová, nízkokalorická a nízkotučná příloha nebo svačina! Na klasické bramborové hranolky si ani nevzpomenete.
Co budete potřebovat
- 1 celer
- 2 lžíce oleje (nejlépe olivového nebo kokosového)
- 2 lžičky oregana
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- sůl a pepř
- 4 snítky rozmarýnu
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Oloupejte a nakrájejte celer na hranolky.
- Naplňte hrnec studenou vodou a přidejte nakrájený celer.
- Přiveďte k varu, hranolky sceďte a nechte oschnout.
- Přidejte oregano, česnek, sůl a pepř a dobře promíchejte.
- Na plechu v troubě rozehřejte olej.
- Když je olej horký, vyndejte plech z trouby a vložte na něj celerové hranolky.
- Navrch dejte stonky rozmarýnu a vraťte plech do trouby na 35–40 minut.
- Hotové hranolky vyndejte z trouby a servírujte!
Připravili jsme si pro vás i dalších 10 luxusních receptů s celerem v hlavní roli tak, jak ho pravděpodobně neznáte. Ať už se rozhodnete pro jeho nakládanou, pečenou či smaženou verzi, rozhodně si pochutnáte.