Pečené celerové hranolky s česnekem a bylinkami

Pečené celerové hranolky s česnekem a bylinkami
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 2

Lahodná nízkosacharidová, nízkokalorická a nízkotučná příloha nebo svačina! Na klasické bramborové hranolky si ani nevzpomenete.

Co budete potřebovat

  • 1 celer
  • 2 lžíce oleje (nejlépe olivového nebo kokosového)
  • 2 lžičky oregana
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • sůl a pepř
  • 4 snítky rozmarýnu

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Oloupejte a nakrájejte celer na hranolky.
  • Naplňte hrnec studenou vodou a přidejte nakrájený celer.
  • Přiveďte k varu, hranolky sceďte a nechte oschnout.
  • Přidejte oregano, česnek, sůl a pepř a dobře promíchejte.
  • Na plechu v troubě rozehřejte olej.
  • Když je olej horký, vyndejte plech z trouby a vložte na něj celerové hranolky.
  • Navrch dejte stonky rozmarýnu a vraťte plech do trouby na 35–40 minut.
  • Hotové hranolky vyndejte z trouby a servírujte!
Hranolky z celeru s bylinkami v misce.
www.myfussyeater.com

Připravili jsme si pro vás i dalších 10 luxusních receptů s celerem v hlavní roli tak, jak ho pravděpodobně neznáte. Ať už se rozhodnete pro jeho nakládanou, pečenou či smaženou verzi, rozhodně si pochutnáte.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.