Pečené celerové hranolky se sušeným masem a chimichurri

Pečené celerové hranolky se sušeným masem a chimichurri
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2

Tento recept prostě musíte vyzkoušet! Celerové hranolky podávané spolu s rajčatovou omáčkou, sušeným masem, pikantním chimichurri a sýrem si zamilují všichni vaši hosté. Skvěle se hodí na jakýkoli večírek.

Co budete potřebovat

  • 1 velký celer, oloupaný a nakrájený na hranolky
  • 1 střední cibule, jemně nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička oregana
  • hrst cherry rajčat, nakrájených na čtvrtky
  • 1 balení kvalitního sušeného masa
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1/2 malého svazku koriandru, nasekaného
  • 1/2 malého svazku petrželky, nasekané
  • 1/2 zelené chilli papričky zbavené semínek a nakrájené nadrobno
  • 1 malá červená cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • sýr (v libovolném množství), nastrouhaný

Postup

  • Předehřejte troubu na 220°C.
  • Zahřejte 1 lžíci olivového oleje na pánvi na středním ohni a restujte cibuli, dokud nebude měkká a průsvitná.
  • Přidejte 1/3 česneku, restujte 1 minutu, přidejte rajčatový protlak a restujte ještě minutu.
  • Zalijte hovězím vývarem, přidejte oregano a cherry rajčata a provařte, aby se vývar zredukoval na konzistenci dle vaší chuti.
  • Zkontrolujte koření a na poslední chvíli vmíchejte sušené maso, aby se prohřálo.
  • Celerové hranolky promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, okořeňte a pečte asi 20 minut dozlatova.
  • Chcete-li připravit chimichurri, vložte bylinky, červenou cibuli, chilli a zbývající česnek do mísy.
  • Přidejte zbývající olivový olej a bílý vinný ocet a promíchejte.
  • Ochutnejte a v případě potřeby upravte podle své chuti.
  • Vyndejte hranolky z trouby.
  • Posypte polovinou sýra, přelijte omáčkou se sušeným masem a poklaďte zbylým sýrem.
  • Pečte dalších 5 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne.
  • Podávejte s chimichurri.
Hranolky z celeru s rajčatovou omáčkou, sušeným masem, pikantním chimichurri a sýrem na plechu vyloženém pečícím papírem.
www.embersnacks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.