Tento recept prostě musíte vyzkoušet! Celerové hranolky podávané spolu s rajčatovou omáčkou, sušeným masem, pikantním chimichurri a sýrem si zamilují všichni vaši hosté. Skvěle se hodí na jakýkoli večírek.
Co budete potřebovat
- 1 velký celer, oloupaný a nakrájený na hranolky
- 1 střední cibule, jemně nakrájená
- 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 300 ml hovězího vývaru
- 1 lžička oregana
- hrst cherry rajčat, nakrájených na čtvrtky
- 1 balení kvalitního sušeného masa
- 6 lžic olivového oleje
- 1/2 malého svazku koriandru, nasekaného
- 1/2 malého svazku petrželky, nasekané
- 1/2 zelené chilli papričky zbavené semínek a nakrájené nadrobno
- 1 malá červená cibule, nakrájená nadrobno
- 1 lžíce bílého vinného octa
- sýr (v libovolném množství), nastrouhaný
Postup
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Zahřejte 1 lžíci olivového oleje na pánvi na středním ohni a restujte cibuli, dokud nebude měkká a průsvitná.
- Přidejte 1/3 česneku, restujte 1 minutu, přidejte rajčatový protlak a restujte ještě minutu.
- Zalijte hovězím vývarem, přidejte oregano a cherry rajčata a provařte, aby se vývar zredukoval na konzistenci dle vaší chuti.
- Zkontrolujte koření a na poslední chvíli vmíchejte sušené maso, aby se prohřálo.
- Celerové hranolky promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, okořeňte a pečte asi 20 minut dozlatova.
- Chcete-li připravit chimichurri, vložte bylinky, červenou cibuli, chilli a zbývající česnek do mísy.
- Přidejte zbývající olivový olej a bílý vinný ocet a promíchejte.
- Ochutnejte a v případě potřeby upravte podle své chuti.
- Vyndejte hranolky z trouby.
- Posypte polovinou sýra, přelijte omáčkou se sušeným masem a poklaďte zbylým sýrem.
- Pečte dalších 5 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne.
- Podávejte s chimichurri.