Pečené chlebíčky se sýrem gorgonzola a hruškami

Pečené chlebíčky se sýrem gorgonzola a hruškami
Příprava: 25 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Tyto crostini se skvěle hodí na jakoukoli oslavu či večírek. Nejlepší je podávat je ještě teplé se sklenkou prosecca.

Ingredience

  • pečivo (bageta, ciabatta nebo rohlíky)
  • 1-2 hrušky
  • 100 g pikantní gorgonzoly
  • 200 ml červeného vína
  • 2-3 PL cukru

Postup

  1. Oloupejte hrušku a nakrájejte ji na plátky.
  2. Plátky hrušky vložte do nepřilnavé pánve a posypejte cukrem a zalijte červeným vínem.
  3. Pánev přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni přibližně 10 až 15 minut, dokud plátky hrušky nezměknou.
  4. Zatímco se hrušky vaří, nakrájejte pečivo a plátky opečte v troubě.
  5. Jakmile jsou plátky hrušky měkké, vyjměte je z pánve a dejte stranou.
  6. Pokračujte v redukci vína a cukru, dokud nedosáhnete požadované hustoty.
  7. Na plátek pečiva položte plátek gorgonzoly a plátek hrušky a na závěr je přelijte několika kapkami redukce z červeného vína.
Crostini s gorgonzolou a hruškami.
zdroj: mangiabevigodi.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.