Tyto crostini se skvěle hodí na jakoukoli oslavu či večírek. Nejlepší je podávat je ještě teplé se sklenkou prosecca.
Ingredience
- pečivo (bageta, ciabatta nebo rohlíky)
- 1-2 hrušky
- 100 g pikantní gorgonzoly
- 200 ml červeného vína
- 2-3 PL cukru
Postup
- Oloupejte hrušku a nakrájejte ji na plátky.
- Plátky hrušky vložte do nepřilnavé pánve a posypejte cukrem a zalijte červeným vínem.
- Pánev přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni přibližně 10 až 15 minut, dokud plátky hrušky nezměknou.
- Zatímco se hrušky vaří, nakrájejte pečivo a plátky opečte v troubě.
- Jakmile jsou plátky hrušky měkké, vyjměte je z pánve a dejte stranou.
- Pokračujte v redukci vína a cukru, dokud nedosáhnete požadované hustoty.
- Na plátek pečiva položte plátek gorgonzoly a plátek hrušky a na závěr je přelijte několika kapkami redukce z červeného vína.