Dokonalé bezlepkové domácí noky z dýně, servírované spolu s bylinkovým máslem potěší všechny vaše chuťové buňky a na ty kupované si ani nevzpomenete! Potěšte svou rodinu vynikající večeří či obědem, po kterém se budou moci utlouct.
Co budete potřebovat
- 1 šálek dýňového pyré
- 1 vejce
- 1 hrnek blanšírované mandlové mouky
- 1 šálek tapiokové mouky
- 1 šálek strouhaného parmazánu + 1/4 šálku navíc
- 1 lžička česnekového prášku
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/4 šálku slaného másla
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce šalvěje, nasekané
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Smíchejte dýňové pyré a vejce v misce.
- Vmíchejte mandlovou mouku, tapiokovou mouku, 1 šálek parmezánu, česnekový prášek a mořskou sůl.
- Poté směs přendejte do plastového sáčku.
- Odřízněte jeden roh sáčku a směs vymačkávejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Chcete tvořit asi 2,5 cm dlouhé noky, které jsou široké asi centimetr.
- Poté, co naplníte celý plech noky, použijte zadní část vidličky k vytvoření odrážky v horní části každého noku.
- Pečte 20 minut.
- Zatímco se noky pečou, na pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.
- Přidejte nasekaný česnek a šalvěj.
- Když jsou noky upečené, přendejte je na pánev s máslem a promíchejte.
- Naberte noky do misky a přelijte je bylinkovým máslem.
- Posypte dalším parmazánem a užijte si to!
Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků. Kdo vyhrál v našem srovnání?