Pečené houby shiitake

Pečené houby shiitake

Pečené shiitake jsou vynikající, když se podávají samotné jako svačinka i jako příloha či předkrm. Navíc jsou hotové za méně než 20 minut!

Co budete potřebovat

  • 500 g hub shiitake
  • 3 lžíce olivového nebo avokádového oleje
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 1 lžíce nasekané plocholisté petrželky (volitelně)

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Plech s okraje vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
  • Dejte shiitake do cedníku a proplachujte je pod studenou tekoucí vodou po dobu 30-45 sekund a přitom s nimi pohybujte, abyste je zbavili všech nečistot.
  • Kloboučky hub přeneste na čistou utěrku a osušte papírovými utěrkami.
  • Přendejte shiitake na připravený plech.
  • Pokapejte olivovým olejem a posypte solí a pepřem.
  • Pomocí čistých rukou promněte, abyste se ujistili, že jsou rovnoměrně potažené olejem a kořením.
  • Kloboučky hub uspořádejte na plechu v jedné vrstě směrem dolů.
  • Pečte v předehřáté troubě 10 minut, vyjměte z trouby, otočte a pečte dalších 8–10 minut, nebo dokud nejsou větší houby na okrajích křupavé a menší křupavé po celém povrchu.
  • Ochutnejte a v případě potřeby přidejte sůl či pepř.
  • Přendejte na servírovací talíř a volitelně ozdobte čerstvými bylinkami.
Upečené houby s čerstvými bylinkami na talíři se lžící.
www.foolproofliving.com

Máme pro vás i 5 netradičních receptů na placky s houbami. Vyzkoušejte je všechny!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.