Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 3
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3
Ingredience
- 5 rohlíků
- 3 dl mléka
- 2 vejce
- 10 dkg hrubé mouky
- sůl.
Postup receptu
- Rohlíky nakrájíme na kostky a vložíme je do mléka rozšlehaného se žloutky a solí
- Necháme stát, až se tekutina vsákne
- Pak přidáme hrubou mouku a zlehka zamícháme sníh z bílků
- Těsto dáme buď do vymazané formy na srnčí hřbet nebo vytvarujeme na plech bochánky a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut
- Pečeme-li ve formě, vyklopíme a krájíme jako klasický knedlík, bochánky jen sejmeme z plechu
- Hodí se k pečeným nebo dušeným masům s dostatkem šťávy