Křupavé pečené hranolky z máslové dýně jsou skvělou nízkosacharidovou přílohou, která dokonale nahradí klasické bramborové hranolky. Recept je jednoduchý na přípravu a okamžitě si ho zamilujete.
Co budete potřebovat
- 1 střední máslová dýně, oloupaná a nakrájená na tyčinky (použijte pouze dlouhou horní část část)
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička česnekového prášku
- ½ lžičky papriky
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- sůl a pepř
- majonéza s čerstvými bylinkami
Postup
- Předehřejte troubu na 220°C a vyložte dva velké plechy pečicím papírem.
- Tyčinky máslové dýně vložte do velké mísy a osušte je papírovou utěrkou.
- Navrch přidejte kukuřičný škrob a rukama zcela obalte máslovou dýni.
- Dýni přendejte do cedníku a protřepejte, abyste odstranili přebytečný kukuřičný škrob.
- Hranolky z máslové dýně vraťte do mísy, přidejte olivový olej, česnekový prášek, papriku a tymián.
- Promíchejte, aby se vše rovnoměrně spojilo.
- Přeneste hranolky v jedné vrstvě na připravené plechy na pečení a dbejte při tom na to, abyste plechy nepřeplnili.
- Pečte 30–35 minut, v polovině otočte, dokud nebudou měkké a křupavé.
- Nechte 5-10 minut vychladnout.
- Poté podávejte teplé s majonézou smíchanou s čerstvými bylinkami nebo jinou oblíbenou omáčkou.
Vyzkoušejte i naše recepty na batátové hranolky! Jejich sladkost vyvážená lahodným kořením a skvělými dipy vás dostane do kolen!