Pečené hranolky z máslové dýně

Pečené hranolky z máslové dýně
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 3

Křupavé pečené hranolky z máslové dýně jsou skvělou nízkosacharidovou přílohou, která dokonale nahradí klasické bramborové hranolky. Recept je jednoduchý na přípravu a okamžitě si ho zamilujete.

Co budete potřebovat

  • 1 střední máslová dýně, oloupaná a nakrájená na tyčinky (použijte pouze dlouhou horní část část)
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička česnekového prášku
  • ½ lžičky papriky
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • sůl a pepř
  • majonéza s čerstvými bylinkami

Postup

  • Předehřejte troubu na 220°C a vyložte dva velké plechy pečicím papírem.
  • Tyčinky máslové dýně vložte do velké mísy a osušte je papírovou utěrkou.
  • Navrch přidejte kukuřičný škrob a rukama zcela obalte máslovou dýni.
  • Dýni přendejte do cedníku a protřepejte, abyste odstranili přebytečný kukuřičný škrob.
  • Hranolky z máslové dýně vraťte do mísy, přidejte olivový olej, česnekový prášek, papriku a tymián.
  • Promíchejte, aby se vše rovnoměrně spojilo.
  • Přeneste hranolky v jedné vrstvě na připravené plechy na pečení a dbejte při tom na to, abyste plechy nepřeplnili.
  • Pečte 30–35 minut, v polovině otočte, dokud nebudou měkké a křupavé.
  • Nechte 5-10 minut vychladnout.
  • Poté podávejte teplé s majonézou smíchanou s čerstvými bylinkami nebo jinou oblíbenou omáčkou.
Dýňové hranolky na talíři s dipem.
www.feelgoodfoodie.net

Vyzkoušejte i naše recepty na batátové hranolky! Jejich sladkost vyvážená lahodným kořením a skvělými dipy vás dostane do kolen!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.