Pečené jehněčí kotlety

Pečené jehněčí kotlety

Tyto lepkavé jehněčí kotlety pečené v troubě jsou velmi jednoduché a jako bonus neuvěřitelně lahodné. Rozhodně je vyzkoušejte!

Ingredience

  • 1,2 kg jehněčích kotlet
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru 35
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 140 g rajčatové omáčky
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 2 polévkové lžíce octa

Postup

  1. Pokud jsou vaše kotlety moc tučné, možná budete chtít přebytek tuku oříznout.
  2. Trochu tuku nechte, protože udrží kotlety vlhké a dodá chuť.
  3. Vložte kotlety do velké zapékací mísy.
  4. Všechny zbývající ingredience smíchejte dohromady v malé misce nebo džbánu.
  5. Kotlety přelijte marinádou, dvě hodiny chlaďte v lednici a po hodině kotlety obraťte.
  6. Pokud máte málo času, můžete zkrátit dobu marinování, čím déle, tím lépe, takže přes noc by to bylo nejlepší, pokud máte čas.
  7. Zahřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
  8. Zapékací mísu přikryjte alobalem a pečte v troubě 45 minut.
  9. Odstraňte alobal z pekáče a zvyšte teplotu na 200 stupňů Celsia.
  10. Kotlety otočte.
  11. V této fázi by kotlety měly být měkké, omáčka bude docela řídká, ale zhoustne.
  12. Kotlety vraťte do trouby a pečte dalších 15 minut.
  13. Jehněčí kotletky podávejte s bramborovou kaší/květákovým pyré a zelenou zeleninou, nezapomeňte je polít lahodnou omáčkou.
Jehněčí kotlety servírované v pekáčku s vedle položenou miskou brokolice a kaše.
www.mykidslickthebowl.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.