Pečené kančí maso na zelenině

Pečené kančí maso na zelenině

Výhodou tohoto receptu je, že najednou s masem připravíte i vynikající přílohu!

Ingredience:

  • 1000 g kančího masa
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 brambory
  • 2 mrkve
  • 2 řapíkaté celery
  • 1/2 fenyklu
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1/2 šálku vody
  • tymián
  • rozmarýn
  • oregano
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Cibuli, mrkev, brambory, celer, fenykl a dva stroužky česneku nadrobno nakrájejte, vložte je do misky s čtvrt šálkem olivového oleje a dochuťte solí a pepřem.
  3. Zamíchejte a směs přelijte do pekáče.
  4. Na pánvi s trochou olivového oleje ze všech stran zlehka orestujte kančí maso, které jste předtím osolili a opepřili.
  5. V mezidobě nakrájejte čerstvé bylinky, přidejte k nim dva prolisované stroužky česneku a smíchejte v misce se zbývajícím olivovým olejem tak, aby vznikla jakási pasta.
  6. Když je kančí maso ze všech stran orestované, vyjměte ho z pánve a potřete důkladně bylinkovou pastou.
  7. Maso přendejte do pekáče se zeleninou a zalijte vodou.
  8. Vložte do trouby a pečte, dokud není maso měkké, přibližně hodinu až hodinu a půl.
  9. Pokud je třeba podlijte během pečení ještě trochou vody.

Pečené kančí maso podávejte se pečenou zeleninou.

Maso z divočáka pečené společně s brambory a další zeleninou
zdroj: food52.com

Zvěřina není nutně jen kančí či srnčí. Velmi lahodné pokrmy lze připravit také z masa bažantího. Inspirujte se našimi recepty na bažanta 8krát jinak!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.