Výhodou tohoto receptu je, že najednou s masem připravíte i vynikající přílohu!
Ingredience:
- 1000 g kančího masa
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 brambory
- 2 mrkve
- 2 řapíkaté celery
- 1/2 fenyklu
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1/2 šálku vody
- tymián
- rozmarýn
- oregano
- sůl, pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Cibuli, mrkev, brambory, celer, fenykl a dva stroužky česneku nadrobno nakrájejte, vložte je do misky s čtvrt šálkem olivového oleje a dochuťte solí a pepřem.
- Zamíchejte a směs přelijte do pekáče.
- Na pánvi s trochou olivového oleje ze všech stran zlehka orestujte kančí maso, které jste předtím osolili a opepřili.
- V mezidobě nakrájejte čerstvé bylinky, přidejte k nim dva prolisované stroužky česneku a smíchejte v misce se zbývajícím olivovým olejem tak, aby vznikla jakási pasta.
- Když je kančí maso ze všech stran orestované, vyjměte ho z pánve a potřete důkladně bylinkovou pastou.
- Maso přendejte do pekáče se zeleninou a zalijte vodou.
- Vložte do trouby a pečte, dokud není maso měkké, přibližně hodinu až hodinu a půl.
- Pokud je třeba podlijte během pečení ještě trochou vody.
Pečené kančí maso podávejte se pečenou zeleninou.
Zvěřina není nutně jen kančí či srnčí. Velmi lahodné pokrmy lze připravit také z masa bažantího. Inspirujte se našimi recepty na bažanta 8krát jinak!