Pečené krevety s rajčatovým pyré, olivami, artyčoky a fetou

Pečené krevety s rajčatovým pyré, olivami, artyčoky a fetou

Šťavnaté krevety pečené v rajčatovo-česnekové omáčce spolu s klasickými středomořskými ingrediencemi, jako jsou artyčoky, olivy a feta, vás přenesou na úžasné slunné místo bez ohledu na to, kde se zrovna nacházíte.

Co budete potřebovat

  • 500 g velkých krevet, oloupaných a bez střívek
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 malá červená cibule, nakrájená
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 400 ml pyré z pečených rajčat
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ¼ lžičky vloček červeného chilli
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 400 g konzervovaných artyčokových srdíček, scezených a rozčtvrcených
  • ½ šálku vypeckovaných oliv Kalamata
  • 3/4 šálku rozdrobeného sýra feta
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • k podávání: celozrnný kuskus, křupavý chléb nebo těstoviny

Postup

  • Umístěte rošt do středu trouby a předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Osušte krevety, vložte je do mísy a posypte polovinou soli a ¼ lžičkou černého pepře.
  • Promíchejte a dejte stranou.
  • Ve velké pánvi vhodné do trouby na středním ohni rozehřejte olivový olej.
  • Přidejte cibuli a posypte zbývající solí a ¼ lžičkou černého pepře.
  • Restujte za občasného míchání do změknutí, asi 5 minut.
  • Podle potřeby snižte plamen, aby cibule změkla, ale nezhnědla.
  • Přidejte česnek a restujte asi 30 sekund.
  • Přidejte rajčata, oregano a vločky červeného chilli.
  • Snižte plamen na středně nízký a nechte 10 minut mírně probublávat.
  • Vmíchejte červený vinný ocet a med.
  • Sundejte z plotny.
  • Navrch rozložte artyčoky a olivy a poté na ně položte krevety v jedné vrstvě.
  • Posypte fetou.
  • Pečte 10 až 12 minut, dokud rajčata nezačnou bublat, sýr lehce nezhnědne a krevety se neprovaří.
  • Pokapejte citronovou šťávu a posypte petrželkou.
  • Servírujte horké s libovolnou přílohou.
Krevety pečené v rajčatovo-česnekové omáčce s artyčoky, olivamia fetou na pánvi.
www.wellplated.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.