Skvělá lehká večeře pro bezmasé pondělí! Představte si krémové rozmačkané brambory s máslem a špetkou soli a k tomu špenát a kozí sýr. To vše spojené v jedno a opečené dozlatova. Mňam!
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 75 g listového špenátu
- 2 vejce – lehce rozšlehaná
- 90 g hladké mouky
- špetka soli a pepře
- 125 g strouhanky panko
- 1 lžička sladké papriky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 500 g zbylé bramborové kaše, chlazené
- 100 g kozího sýra nakrájeného na malé kousky
K servírování
- malý svazek čerstvé nasekané petrželky
- 4 lžíce Crème fraiche
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
Postup
- Předehřejte troubu na 200 ° C a připravte si plech na pečení.
- V hrnci rozpusťte máslo, přidejte špenát a vařte 1–2 minuty, dokud nezvadne.
- Poté odstavte z ohně, nechte vychladnout a nasekejte.
- Do jedné misky přidejte vejce, do další mouku, sůl a pepř a do poslední misky strouhanku.
- Nasypte papriku na strouhanku a poté pokapejte také olejem.
- Smíchejte strouhanku, papriku a olej tak, aby se olej vstřebal do strouhanky.
- Vložte bramborovou kaši do mísy a přidejte nasekaný špenát a kozí sýr.
- Smíchejte dohromady, dokud se krásně nespojí.
- Vezměte vrchovatou lžíci bramborové kaše a vytvarujte do válce.
- Ponořte vzniklou kroketu do mouky, poté do vajíčka a nakonec do strouhanky tak, aby byla kroketa zcela obalená.
- Položte na plech a opakujte, dokud nespotřebujete celou směs.
- Ujistěte se, že mezi jednotlivými kroketami na plechu je malý prostor, a poté vložte do trouby na 15-20 minut, dokud nebudou krokety zlaté.
- Vyjměte z trouby, naaranžujte na talíř a poté posypte petrželkou.
- Crème fraiche promíchejte se sladkou chilli omáčkou a podávejte s kroketami.