Pečené krůtí maso se zeleninou

Pečené krůtí maso se zeleninou

Chcete se o letošních Vánocích zbavit stresu z vaření? Chcete trávit více času tím, že si Štědrý den skutečně užíváte, než abyste zůstali trčet sami v kuchyni a připravovali složité pochoutky? Ale zároveň chcete své rodině připravit něco lahodného, na čem si pochutná? Pak je tento recept to pravé pro vás! Užijte si ho.

INGREDIENCE

  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených na 50 g kousky
  • sůl a pepř
  • 500 g pastiňáku, oloupaného a nakrájeného na tyčinky
  • 500 g mrkve malých mrkví
  • 8 stroužků česneku, jemně rozdrcených, slupky ponechte
  • 1 velká červená cibule, oloupaná a nakrájená na 8 měsíčků
  • 10 koktejlových párků zabalených ve slanině
  • 8 plátků z krůtích prsou, každý o hmotnosti přibližně 100 g
  • 8 listů šalvěje
  • 200 g růžičkové kapusty
  • omáčky k podávání dle volby

POSTUP

  • Předehřejte si troubu na 220 stupňů Celsia.
  • Na dno velkého hlubokého plechu (přibližně 40 x 33 cm) nakapejte 6 lžic olivového oleje a vložte plech do trouby, aby se zahřál.
  • Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, které jsou velké zhruba 50 cm.
  • Vložte je do velkého hrnce a zalijte vroucí vodou.
  • Přidejte lžičku soli a vařte na středně vysokém ohni 12 minut.
  • Mezitím oloupejte pastiňák a nakrájejte ho na velké tyčinky.
  • Jemně rozdrťte 8 stroužků česneku a oloupejte a nakrájejte červenou cibuli na čtvrtky.
  • Překrájejte růžičkovou kapustu na poloviny a připravte si šalvěj a mrkev.
  • Když jsou brambory hotové, sceďte je a protřepejte v hrnci s pokličkou.
  • Poté brambory vyklopte do rozpáleného tuku na plechu.
  • Přidejte pastiňák a mrkev.
  • Posypte trochou soli a pepře a poté vše přidejte na rozpálený plech.
  • Plech vložte do trouby a pečte 20 minut.
  • Po 20 minutách plech vyjměte a přidejte stroužky česneku a červenou cibuli.
  • Plech vraťte do trouby a vše pečte dalších 15 minut.
  • Po 15 minutách osolte plátky krůtích prsou a přidejte je na plech spolu s rozpůlenou růžičkovou kapustou, koktejlovými párky ve slanině a lístky šalvěje.
  • Plech vložte zpět do trouby na dalších 20 minut.
  • Mezitím si připravte omáčky k podávání.
  • Po posledních 20 minutách zkontrolujte, zda je krůta hotová (největší plátek rozřízněte na polovinu a zkontrolujte, zda není růžový).
  • Podávejte s omáčkami dle volby.
Pečené krůtí plátky se zeleninou na plechu.
www.easypeasyfoodie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.