Vyzkoušejte tento recept s krůtím na medu, po kterém se vám budou strávníci olizovat až za ušima.
Ingredience
- 500g vykostěných krůtích prsou
- 1 větvička rozmarýnu
- 1/3 hrnku másla
- 1/3 hrnku medu
- 1/3 hrnku bílého vína
- oření na kuře
- pepř
Postup
- V hrnci rozehřejte máslo, přidejte bílé víno a přiveďte k bodu varu.
- Poté opepřete a vlijte med. Nezapomínejte neustále míchat, aby se med nepřipálil na dně hrnce.
- Přidejte větvičku rozmarýnu a vařte 3-5 minut.
- Poté odstraňte rozmarýn. Maso ze všech stran jemně okořeňte kořením na kuře, vložte jej do pekáčku a poté polijte hotovou medovou omáčkou.
- Ještě posypejte pepřem, umístěte rozmarýn na horní část masa a vložte do předehřáté trouby. Pečte 45 minut, poté jej znovu polijte omáčkou.
- Pečte další 1 hodinu a pokaždé po 30 minutách znovu polijte medovou omáčkou.
- Podávejte s kaší, s rýží nebo třeba brambory či hranolky.
TIP: Vyzkoušejte také tyto recepty na krůtí medailonky.