Pečené kuře

Pečené kuře

V jednoduchosti je krása, což přesně platí pro následující recept. Na toto úžasné pečené kuře potřebujete jen pár ingrediencí a výsledkem je skvělá pochoutka, které nikdo neodolá!

INGREDIENCE

  • 1 kuře o hmotnosti 1 – 1,5 kg
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžičky mletého tymiánu (volitelně)
  • máslo
  • dijonská hořčice

POSTUP

  • Předehřejeme si troubu na 230 °C.
  • Opláchneme kuře a poté jej zevnitř i zvenku dobře osušíme papírovými utěrkami.
  • Dutinu osolíme a opepřeme.
  • Nohy svážeme provázkem tak, aby konce paliček zakrývaly horní část prsou a chránily tak před vysycháním.
  • Kuře pořádně posolíme.
  • Dochutíme pepřem.
  • Kuře vložíme do pekáče prsy nahoru, a když je trouba vyhřátá, vložíme ho do trouby.
  • Pečeme, dokud nebude hotové, 50 až 60 minut.
  • Vyjmeme z trouby a do pekáče přidáme tymián.
  • Kuře pokapeme šťávou z pánve s tymiánem a necháme 15 minut odpočinout na prkénku.
  • Odstraníme provázek.
  • Můžeme servírovat.
  • Každou porci masa potřeme čerstvým máslem a podáváme s hořčicí a jednoduchý čerstvým salátem.
Upečené kuře na tymiánu na velkém talíři s příborem.
www.epicurious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.