Nejlepší recepty na pečené kuřecí maso na jednom místě. Inspirujte se!

Milujete jemné a křehké maso z trouby, takže hledáte vhodné recepty na pečené kuře?

Tento druh masa se dá použít v podstatě na cokoliv a je to i skvělá součást salátů.

Inspirujte se v našem článku a připravte si ho klasicky nebo třeba s medem či ovocem.

V kuřecím masu jsou obsaženy bílkoviny s esenciálními aminokyselinami. Ty jsou nepostradatelné pro nárůst svalové hmoty, její udržení i pro celkovou obnovu tkání. Nechybí ani důležité vitamíny, zejména skupiny B, ale rovněž minerály. Z nich je dobré jmenovat fosfor, hořčík, železo, draslík, vápník a selen.

Maso je velmi lehké, dietní a obsahuje jen minimální množství tuku, který je z největší části obsažen pod kůží. Když se kůže před přípravou zbavíme, bude maso ještě zdravější. Pokud jde o úpravu masa, pak nejlepší a nejdietnější formou je vaření či dušení, případně vaření v páře.

Katka Horáková

Autor článku
Katka Horáková

Jmenuji se Katka a práce s texty je nejen mou profesí, ale zároveň celoživotním koníčkem. Je to má vášeň stejně jako kvalitní čokoláda. Mám ráda výzvy a baví mě hrát si se slovy tak, aby byl výsledek dokonalý a přesně podle představ klienta. Mám více než 15 let praxe. Kromě toho moc ráda vařím i peču, vymýšlím recepty a stále zkouším něco nového.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Objevte podobné tipy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.