Pečené kuře na medu a citronech

Pečené kuře na medu a citronech

Rozmazlete tento víkend svou rodinu lahodným receptem na pečené kuře. Chutné koření, křehká cibule a sladký med posouvají tuto klasiku na vyšší úroveň.

Co budete potřebovat

  • 2 velké cibule
  • 1 velké celé kuře (cca 1,9 kg)
  • 60 g másla
  • 2 BIO citrony
  • 4 sušené bobkové listy
  • 2 a ½ lžíce medu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Nakrájejte cibuli a vložte ji do pekáčku.
  • Kuře osušte kuchyňskými utěrkami, celé ho potřete máslem a zevnitř i zvenku osoltea opepřete.
  • Položte na cibuli a vymačkejte na něj šťávu z 2 citronů.
  • Půlky citronu vložte do kuřete spolu s bobkovými listy.
  • Kuře pokapejte medem a pečte 1 hodinu a 10 minut, nebo dokud není propečené.
  • Pokud kuře hnědne příliš rychle, přikryjte alobalem.
  • Upečené, vychladlé kuře skladujte ve šťávě z pekáče, aby zůstalo vlhké.
  • Vydrží v chladu až 3 dny.
Upečené kuře v pekáči.
www.realfood.tesco.com

Asijská kuchyně je známá svými pestrobarevnými pokrmy plnými exotických chutí. Vyzkoušejte i naše tradiční recepty na čínské nudle ať už s masem nebo bez. Inspirujte se variantami rýžových nebo vaječných nudlí, které jsou na přípravu snadné a ve finále velmi chutné!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.