Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Kuře s nádivkou patří k velmi oblíbeným pokrmům. A proč kuře nadívat ?

Když se peče maso v celku, bývá někdy sušší. Nádivka uvnitř dutiny zajišťuje, že maso během pečení nevysychá a lze jej péct potřebnou delší dobu. Šťáva z masa nasákne do nádivky a koření z ní zase trochu dodá chuť masu.

Ingredience

  • 1 ks celé kuře
  • 6 ks starších rohlíků
  • 2 ks vajec
  • 200 ml mléka
  • 100 g másla
  • sůl a pepř
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 2 – 3 lžíce čerstvé sekané petrželky

Postup

  1. Kuře omyjeme, osolíme a připravíme do pekáčku nebo pečící misky.
  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme máčet v mléku.
  3. Mezitím utřeme máslo s trochou soli, kořením a žloutkem.
  4. Z bílků uděláme hustý sníh.
  5. Do utřeného másla vmícháme vymačkané rohlíky (ne úplně suché) a sníh z bílků.
  6. Nádivkou naplníme kuře uvnitř.
  7. Pokud nám nádivka zbude, vložíme ji do pekačku vedle kuřete a pečeme společně.
  8. Na kůži kuřete položíme malé kousky másla.
  9. Podlijeme trochou vody.
  10. Přiklopíme víkem a necháme péct na 180°C asi 1,5 – 2 hodiny.
  11. Ke konci pečení odklopíme a necháme propéct kůrčičku do křupava.
Velikonoční kuře s nádivkou
Zdroj: www.whatsfordinner.com

Pokud máte jako my rádi Velikonoce, tak si přečtěte tento článek s 5 skvělými recepty na nádivku. Tohle sváteční jídlo stojí za to 🙂

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.