Pečené lodičky z mexické okurky se slaninou a sýrem

Pečené lodičky z mexické okurky se slaninou a sýrem

Kromě kuřecího prsa lze k naplnění lidiček použít také mleté maso. Specifickou chuť této variantě dodá salsová omáčka, která se v jihoamerické kuchyni používá velmi často.

Ingredience:

  • 6 kusů ačokči
  • 6 plátků slaniny
  • 1 kuřecí prso
  • 2/3 šálku salsy
  • 1/4 šálku čerstvého koriandru, nasekaného
  • 1 šálek mozzarelly
  • 1/2 šálku vařené bílé nebo hnědé rýže
  • 1/4 čajové lžičky pepře
  • 1/2 čajové lžičky papriky
  • sůl dle chuti

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Ačokču omyjte, rozřízněte a vyjměte z ní semínka.
  3. Následně ačokču vložte do vroucí vody a vařte 5 minut, dokud nezměke.
  4. Mezitím na pánvi orestujte slaninu.
  5. Vyjměte ji na talíř, slaninový tuk na pánvi ponechejte. 
  6. Kuřecí prsa rozřízněte napůl a vložte je na pánev.
  7. Posypte horní část prsíček polovinou pepře a polovinou papriky. 
  8. Přiklopte pokličkou a vařte 5 minut.
  9. Prsa otočte a posypte je zbytkem koření.
  10. Vařte dalších 5 minut. 
  11. Zkontrolujte, zda jsou kuřecí prsa hotová, pokud ne, ještě je chvíli na pánvi ponechte.
  12. Nakrájejte slaninu a kuře na malé kousky.
  13. Smíchejte kuře, slaninu, salsu, koriandr, sýr a rýži. 
  14. Naplňte směsí každou ačokču.
  15. Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně po dobu 15 minut.

Ačokča v podobě lodiček skvěle chutná nejen s rýží, ale také s opečenými brambory či čerstvým pečivem.

Zapékaná mexická okurka plněná směsí masa a sýru.
zdroj: eluniverso.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.