Pečené plátky hovězího masa s pivní omáčkou

Pečené plátky hovězího masa s pivní omáčkou

Výtečná omáčka, připravená nejen z piva, ale též vinného octa, je v kombinaci s hovězím masem opravdovou lahůdkou.

Ingredience:

  • 1000 g hovězího masa, například svíčkové
  • 2 šálky piva
  • 3 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 PL hladké mouky
  • 1 PL hnědého cukru
  • 1 PL červeného vinného octa
  • 1 a 1/2 šálku hovězího vývaru
  • 2 PL másla
  • 1 PL olivového oleje
  • bobkový list
  • petrželka
  • tymián
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte směs másla a oleje a hovězí maso nakrájené na plátky na něm z obou stran zlehka orestujete.
  2. Následně plátky masa z pánve odstraňte a vložte do stejné pánve zesklovatět nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, promíchejte a následně jejich směs z pánve opět odstraňte.
  4. Přidejte do pánve mouku a cukr a za stálého míchání z nich vytvořte jíšku.
  5. Postupně k jíšce přidávejte vývar a přiveďte k varu.
  6. V mezidobě si předehřejte troubu na 160°C.
  7. Do pánve přidejte pivo a vinný ocet a za občasného míchání vařte do zhoustnutí, přibližně 10 minut.
  8. Do pekáče postupně vrstvěte hovězí plátky a směs cibule a česneku, každou vrstvu též osolte a opepřete.
  9. Přidejte bobkový list, petrželku a tymián.
  10. Vše zalijte omáčkou z piva.
  11. Pekáč zakryjte pokličkou a pečte v předehřáté troubě přibližně 2 až 2 a 1/2 hodiny.

Takto připravený pokrm chutná skvěle především s těstovinami či bramborami.

Kousky hovězího v pivní omáčce
zdroj:foodnetwork.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.