Možná znáte klasické recepty na plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží.
My pro vás máme mnohem nápaditější recepty nejen od nás z Čech, ale také ze zahraničí!
Inspirujte se paprikovými dobrotami a pusťte se do vaření.
Naše recepty
Zajímá vás, co svedou domácí konvektomaty? Podívejte se, jak jsme je ohodnotili a jaký přínos pro zdraví má jídlo v nich připravované.
Proč jíst papriky?
Papriky mají nízký obsah kalorií a jsou nabité živinami.
Jsou vynikajícím zdrojem vitamínů A a C, draslíku, kyseliny listové a vlákniny.
Barva paprik je způsobena dobou, kdy jsou papriky sklízeny. Zelené papriky se sklízejí dříve, proto nemají šanci zbarvit se do žluta, oranžova a následně do červena.
Ve srovnání se zelenými paprikami, mají červené papriky téměř 11x více beta-karotenu a 1,5x více vitamínu C.
Pomáhají papriky s hubnutím?
Pokud jste slyšeli, že mají papriky výrazný účinek na snižování váhy, berte toto sdělení s rezervou.
Papriky obsahují kapsaicin. Bylo prokázáno, že tato látka se nachází v pálivých paprikách a podporuje funkci metabolismu a potlačuje chuť k jídlu.
Výzkumy ukazují, že kapsaicin ovlivňuje metabolismus hlavně zvýšením tělesné teploty, která způsobí větší spotřebu energie, kterou tělo bere z tuků. Na základě toho jsou tuky více spalovány a vy hubnete.
V průběhu času vám tedy může tento efekt poskytnout jistou výhodu při hubnutí, ale ne nijak výrazně.