Papriky plněné rýží a mletým masem jsou klasika, kterou nikdo nepohrne. Navíc jsou snadné na přípravu a vy si tak hravě vykouzlíte chutnou večeři kterýkoli den v týdnu.
Ingredience
- 500 g libového mletého hovězího masa
- 4 žampiony, nakrájené
- 1 a 1/2 šálku mražené kukuřice
- 2 řapíky řapíkatého celeru, nakrájené nadrobno
- 1 střední cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 plechovky (420 ml) drcených rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce bazalky
- 1 lžíce oregana
- 1/2 lžičky vloček červeného chilli
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 a 1/2 šálku vařené dlouhozrnné rýže
- 1/4 šálku nasekané petrželky
- 6 paprik
- 1 šálek strouhaného sýra Fontina nebo Monterey Jack
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Mleté hovězí maso opékejte ve velké pánvi na středně vysoké teplotě po dobu 5 minut nebo dokud nebude téměř propečené.
- Přidejte žampiony, kukuřici, nakrájený řapíkatý celer, cibuli a česnek a restujte, dokud zelenina nezměkne.
- Vmíchejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, bazalku, oregano a vločky červeného chilli.
- Dochuťte solí a mletým pepřem podle chuti a vařte 15–20 minut.
- Vmíchejte uvařenou rýži a nasekanou petrželku a vařte dalších 5 minut, nebo dokud se rýže neprohřeje.
- Mezitím odřízněte vršky paprik a lžící vydlabejte vnitřek a semínka, poté opláchněte.
- Vnitřek paprik lehce posypte solí a vložte do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby s 1/4 šálkem vody.
- Zakryjte plastovým obalem a vložte do mikrovlnné trouby na 5 minut nebo dokud nezačnou měknout.
- Přendejte do 3 litrové zapékací misky a naplňte papriky horkou směsí masa a rýže.
- Vršky posypte sýrem a pečte 20 minut, nebo dokud papriky nezměknou a sýr nezhnědne.
- Podávejte horké.