Užijte si chuť Středomoří s luxusními plněnými portobello žampiony! Dokonalá náplň z mletého hovězího masa, řeckého koření, špenátu, fety, rajčat a oliv povýší žampiony na úplně novou úroveň. Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
- 500 g libového mletého hovězího masa
- 4 velké klobouky žampionů portobello (nožičky odstraněné a nakrájené)
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 2 lžíce řeckého koření
- 1,5 lžičky lisovaného česneku
- 1/8 lžičky pepře
- 280 g mraženého nasekaného špenátu, rozmraženého a vyždímaného do sucha
- 3/4 šálku rozdrobené fety
- 1 šálek nakrájených rajčat
- 1/4 šálku najemno nakrájených vypeckovaných oliv kalamata
Na topping:
- tzatziki omáčka
- balzamiková glazura
- řecký salátový dresink
- hummus
- pečená paprika nakrájená na nudličky
- nakrájené okurky
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Nastříkejte každý klobouček olejem ve spreji a položte na pekáč vyložený alobalem.
- Pečte 15 až 17 minut, nebo dokud houby nezměknou.
- Mezitím zahřejte velkou nepřilnavou pánev na středním ohni, dokud nebude horká.
- Přidejte mleté hovězí maso a restujte 5 až 7 minut, během kterých maso nalámajte na cca centimetrové kousíčky a občas promíchejte.
- Přidejte nožičky ze žampionů, cibuli, řecké koření, česnek a pepř a vařte 3 až 5 minut nebo dokud není hovězí maso důkladně propečené a cibule průsvitná.
- Vmíchejte špenát a 1/2 šálku fety.
- Udržujte v teple.
- Hovězí směs rovnoměrně rozdělte na kloboučky hub (asi 1 šálek na každý), podle potřeby navršte.
- Navrch dejte rajčata, zbývající 1/4 šálku fety a olivy.
- Doplňte tzatziki, balzamikovou polevou, salátovým dresinkem, červenou papriku nebo okurkami dle libosti a chuti.
- Servírujte!
Máme pro vás i další skvělé recepty na plněné žampiony. S masem, nivou či šunkou!