Pečené portobello na řecký způsob

Pečené portobello na řecký způsob

Užijte si chuť Středomoří s luxusními plněnými portobello žampiony! Dokonalá náplň z mletého hovězího masa, řeckého koření, špenátu, fety, rajčat a oliv povýší žampiony na úplně novou úroveň. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 500 g libového mletého hovězího masa
  • 4 velké klobouky žampionů portobello (nožičky odstraněné a nakrájené)
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 2 lžíce řeckého koření
  • 1,5 lžičky lisovaného česneku
  • 1/8 lžičky pepře
  • 280 g mraženého nasekaného špenátu, rozmraženého a vyždímaného do sucha
  • 3/4 šálku rozdrobené fety
  • 1 šálek nakrájených rajčat
  • 1/4 šálku najemno nakrájených vypeckovaných oliv kalamata

Na topping:

  • tzatziki omáčka
  • balzamiková glazura
  • řecký salátový dresink
  • hummus
  • pečená paprika nakrájená na nudličky
  • nakrájené okurky

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Nastříkejte každý klobouček olejem ve spreji a položte na pekáč vyložený alobalem.
  • Pečte 15 až 17 minut, nebo dokud houby nezměknou.
  • Mezitím zahřejte velkou nepřilnavou pánev na středním ohni, dokud nebude horká.
  • Přidejte mleté ​​hovězí maso a restujte 5 až 7 minut, během kterých maso nalámajte na cca centimetrové kousíčky a občas promíchejte.
  • Přidejte nožičky ze žampionů, cibuli, řecké koření, česnek a pepř a vařte 3 až 5 minut nebo dokud není hovězí maso důkladně propečené a cibule průsvitná.
  • Vmíchejte špenát a 1/2 šálku fety.
  • Udržujte v teple.
  • Hovězí směs rovnoměrně rozdělte na kloboučky hub (asi 1 šálek na každý), podle potřeby navršte.
  • Navrch dejte rajčata, zbývající 1/4 šálku fety a olivy.
  • Doplňte tzatziki, balzamikovou polevou, salátovým dresinkem, červenou papriku nebo okurkami dle libosti a chuti.
  • Servírujte!
Portobello žampion plněný náplní z mletého hovězího masa, řeckého koření, špenátu, fety, rajčat a oliv na talířku.
www.beefitswhatsfordinner.com

Máme pro vás i další skvělé recepty na plněné žampiony. S masem, nivou či šunkou!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.