Pečené celé kuře v alobalu

Pečené celé kuře v alobalu
Příprava: 15 minut Vaření: 135 minut Počet porcí: 4

Pečené kuře patří k oblíbeným, chutným a jednoduchým jídlům, které zvládne připravit i začátečník. Kuře v alobalu zůstane krásně šťavnaté a nevysušené. Užijte si ho i vy!

INGREDIENCE

  • 1 velké kuře v celku
  • 2 – 3  citróny
  • 1 palička česneku
  • 3 – 4 plátky slaniny
  • 1 cibule
  • čerstvé bylinky
  • 2 lžíce másla
  •  sůl a pepř

POSTUP

  1. Kuře omyjeme, osolíme a mírně opepříme.
  2. Připravíme velký kus alobalu.
  3. Na něj klademe slaninu a cibuli na plátky.
  4. Dovnitř kuřete vložíme pokrájené citróny a bylinky.
  5. Kuře potřeme zbytkem bylinek a máslem.
  6. Zabalíme dobře do alobalu.
  7. Pečeme při 180°C asi 2 hodiny.
  8. Poté odkryjeme alobal na 15 minut a dopečeme kůrčičku do křupava.
Kuřecí maso v alobalu servírované v pekáči na prkýnku s vedle položeným citronem a větvičkou rozmarýnu.
www.reynoldsbrands.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.