Pečené kuře patří k oblíbeným, chutným a jednoduchým jídlům, které zvládne připravit i začátečník. Kuře v alobalu zůstane krásně šťavnaté a nevysušené. Užijte si ho i vy!
INGREDIENCE
- 1 velké kuře v celku
- 2 – 3 citróny
- 1 palička česneku
- 3 – 4 plátky slaniny
- 1 cibule
- čerstvé bylinky
- 2 lžíce másla
- sůl a pepř
POSTUP
- Kuře omyjeme, osolíme a mírně opepříme.
- Připravíme velký kus alobalu.
- Na něj klademe slaninu a cibuli na plátky.
- Dovnitř kuřete vložíme pokrájené citróny a bylinky.
- Kuře potřeme zbytkem bylinek a máslem.
- Zabalíme dobře do alobalu.
- Pečeme při 180°C asi 2 hodiny.
- Poté odkryjeme alobal na 15 minut a dopečeme kůrčičku do křupava.
