Luxusní pochoutka, kterou prostě musíte ochutnat! Pečené uzené maso nasladko je naprosto delikátní záležitost, kterou ocení i ti nejnáročnější hosté.
Ingredience
- 1 ks uzeného masa
- 1 šálek hruškového džusu
- 1 šálek pomerančového džusu
- 0,5 šálku třtinového cukru
- 0,5 šálku medu
Postup
- Troubu si předehřejte na 200 °C.
- Do hlubokého pekáče nalijte hruškový a pomerančový džus (můžete přidat i vodu), promíchejte a vložte do něj uzené maso (maso by mělo být zalito cca do poloviny).
- Pekáč přikryjte alobalem a při teplotě 200 ° C ho pečte maso do měkka.
- Maso během pečení polévejte ovocnou směsí, v případě potřeby přidejte vodu.
- Když je maso dostatečně měkké, vyndejte ho z trouby a připravte si glazuru.
- Med smíchejte s cukrem, touto směsí polijte maso a nechte ho dopéct dozlatova (můžete použít funkci gril, avšak pozor na to, aby se vám maso nespálilo).
- Takto připravené uzené maso podávejte s celozrnným chlebem, křenem a nakládanými okurkami, případně s různými druhy bramborových salátů.
Máme pro vás také další recepty na kaši z hrachu 5x jinak. Objevte klasické i netradiční varianty!