Je skvělá volba pro sváteční oběd. Naplněné jarní nádivkou, tedy rohlíkovou nádivkou ochucenou například mladými lístky kopřiv či špenátu s dalšími bylinkami, to chutná dvojnásob.
Ingredience
- 1 ks kuře v celku
- sůl a pepř
- máslo
Ingredience na nádivku
- 2 rohlíky
- 2 vejce
- 1 cibule
- 100 ml mléka
- 150 g slaniny
- hrst sekané petržele
- 1 hrst sekané mladé kopřivy nebo špenátu
- muškátový oříšek
- sůl a pepř
Postup
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do velké mísy a zalijeme mlékem
- Cibuli a slaninu nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Když je směs opečená dozlatova, vložíme ji do mísy k rohlíkům.
- Přidáváme vejce, najemno nasekané čerstvé bylinky a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
- Kuře opláchneme a naplníme připravenou nádivkou.
- Z obou stran opepříme, dobře osolíme a dáme do pekáčku, na maso poklademe kousky másla, které můžeme opatrně vložit i pod kůži, kuře tak zůstane šťavnaté.
- Pečeme v předehřáté troubě cca 1,5 až 2 hodiny na 180 °C.
- Můžeme podávat s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo s provensálskými brambory.