Pečené velikonoční kuře se slaninou

Pečené velikonoční kuře se slaninou

Je skvělá volba pro sváteční oběd. Naplněné jarní nádivkou, tedy rohlíkovou nádivkou ochucenou například mladými lístky kopřiv či špenátu s dalšími bylinkami, to chutná dvojnásob.

Ingredience

  • 1 ks kuře v celku
  • sůl a pepř
  • máslo

Ingredience na nádivku

  • 2 rohlíky
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 100 ml mléka
  • 150 g slaniny
  • hrst sekané petržele
  • 1 hrst sekané mladé kopřivy nebo špenátu
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř

Postup

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do velké mísy a zalijeme mlékem
  2. Cibuli a slaninu nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Když je směs opečená dozlatova, vložíme ji do mísy k rohlíkům.
  3. Přidáváme vejce, najemno nasekané čerstvé bylinky a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  4. Kuře opláchneme a naplníme připravenou nádivkou.
  5. Z obou stran opepříme, dobře osolíme a dáme do pekáčku, na maso poklademe kousky másla, které můžeme opatrně vložit i pod kůži, kuře tak zůstane šťavnaté.
  6. Pečeme v předehřáté troubě cca 1,5 až 2 hodiny na 180 °C.
  7. Můžeme podávat s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo s provensálskými brambory.
Velikonoční kuře s jarní nádivkou
Zdroj: fresh.iprima.cz

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.