Lahodná medová glazura ve spojení s chutným vepřovým masem. Nebojte se vyzkoušet!
Ingredience
- 2 čerstvá vepřová kolena
- 200 ml zázvorového piva nebo zázvorové limonády
- 3 větvičky čerstvého tymiánu
- 2 malé citrony, nakrájené na plátky
- 1/2 šálku tekutého medu
Postup
- Vepřová kolena vložte do hluboké nádoby na pečení a zalijte zázvorovým pivem.
- Přidejte větvičky tymiánu, nakrájený citron a 3/4 medu.
- Zakryjte a pečte na 180°C po dobu 80 minut.
- Po uplynutí doby pečení vyjměte hrnec z trouby a taktéž vyjměte vepřová kolena z nádoby na pečení.
- Nádobu, ve které se nacházela kolena umístěte na sporák.
- Na středním ohni nechte tekutinu zredukovat dokud nebude připomínat sirup.
- Nakonec přidejte kolena a obalte je ve vzniklém sirupu.
- Vepřová kolena servírujte se zeleninou či bramborovým pyré, na závěr pokapejte zbývajícím medem a podávejte.