Pečené vepřové kotlety po Italsku

Pečené vepřové kotlety po Italsku

Lahodné vepřové kotlety pečené na bramborách, cibuli, fenyklu, česneku a spoustě bylinek jsou skvělým pokrmem, který se zapíše mezi vaše oblíbená jídla!

Ingredience

  • 1 polévková lžíce plus 1 lžička olivového oleje
  • 2 střední cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 malý fenykl
  • 4 (2,5 – 4 cm tlusté) vepřové kotlety s kostí
  • 3 a 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře a další na dochucení
  • 1 kg brambor
  • 2 polévkové lžíce směsi čerstvých bylinek, jako je tymián, oregano, petržel, šalvěj, rozmarýn
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 šálek suchého bílého vína

Postup

  1. Dejte rošt do středu trouby a zahřejte troubu na 175 ° C.
  2. Mezitím potřete zapékací mísu o rozměrech 23 x 33 cm 1 lžičkou olivového oleje.
  3. Rozpůlte a nakrájejte na tenké plátky 2 cibule.
  4. Nakrájejte na tenké plátky 6 stroužků česneku.
  5. Z 1 malé fenyklové bulvy odstřihněte vršky listů, bulvu rozpůlte a nakrájejte na tenké plátky.
  6. Cibuli, česnek a fenykl vložte do velké mísy.
  7. Ochuťte 4 vepřové kotlety s kostí 1 lžičkou soli a 1/2 lžičky černého pepře.
  8. Zahřejte zbývající 1 lžíci olivového oleje ve velké pánvi na středně vysokou teplotu, dokud se nezačne třpytit.
  9. Vepřové kotlety opečte ve 2 dávkách: přidejte do pánve a opékejte dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
  10. Přeneste na talíř.
  11. Přidejte cibulovou směs do pánve a dochuťte 1 lžičkou soli a trochou černého pepře.
  12. Vařte za občasného míchání, dokud není zelenina měkká a zlatavě hnědá, asi 10 minut.
  13. Mezitím oloupejte a nakrájejte brambory na 3 cm silné plátky.
  14. Vložte do zapékací mísy, ochuťte zbývající 1 a 1/2 lžičky soli a trochou černého pepře a promíchejte.
  15. Uspořádejte do rovnoměrné vrstvy.
  16. Hrubě nasekejte 2 lžíce čerstvých bylinek.
  17. Když je cibulová směs hotová, sundejte pánev z plotny.
  18. Přeneste cibulovou směs na brambory v rovnoměrné vrstvě.
  19. Do nyní prázdné pánve nalijte 1 hrnek suchého bílého vína, seškrábněte ze dna zhnědlé kousky a nalijte do pekáče.
  20. Vepřové kotlety položte na cibulovou směs v jedné vrstvě a polijte je případnou nahromaděnou šťávou z talíře.
  21. Vše zalijte 1 hrnkem kuřecího vývaru.
  22. Posypte rovnoměrně bylinkami.
  23. Pečte odkryté, dokud vepřové kotlety nebudou mít teplotu alespoň 60 ºC na teploměru s okamžitým odečtem vloženým do nejtlustší části a brambory nejsou propečené, asi 1 hodinu.
Vepřové kotlety pečené na bramborách, cibuli, fenyklu, česneku a spoustě bylinek v pekáči.
www.thekitchn.com

Inspirujte se našimi recepty na vepřové kotlety 7x jinak! Připravené jako minutka, grilované i zapečené v troubě.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.