Vyzkoušejte tento snadný recept na vepřovou pečeni potřenou směsí koření a pečenou do šťavnaté dokonalosti. Budete se oblizovat!
Co budete potřebovat
- 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 2 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce citronové kůry
- 1 lžíce třtinového cukru
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžička jemně drcených semínek koriandru
- 1 lžička mleté hořčice
- 1/4 lžičky papriky
- 1 vepřové pečeně bez kosti, o hmotnosti cca 1 – 1,5 kg
- 3 lžíce olivového oleje
Postup
- Smíchejte prvních 10 ingrediencí v malé misce.
- Směsí potřete vepřové maso.
- Chlaďte, nezakryté, 8 až 12 hodin.
- Nechte vepřové maso stát při pokojové teplotě 30 minut.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Vepřové maso opékejte na rozpáleném oleji ve velké pánvi na středně vysokém ohni 2 minuty z každé strany nebo do zhnědnutí.
- Lehce postříkejte mřížku olejem ve spreji.
- Umístěte vepřové maso na rošt, který dejte na pekáč.
- Pečte 35 až 45 minut, nebo dokud teploměr na maso zasunutý do nejsilnější části masa nezaznamená 57° C.
- Vyjměte z trouby a před podáváním nechte 15 minut odstát.
- Užijte si to!
Chcete připravit opravdu rychlý a jednoduchý oběd? Nebo ozvláštnit svačinu či salát? Zavát do své kuchyně chuť středomoří i uprostřed zimy? Bylinky v oleji vám s tím pomohou. Vyzkoušejte recepty na pesto a přineste na své talíře zcela nový zážitek.