Pečené vepřové maso s bylinkami

Pečené vepřové maso s bylinkami

Vyzkoušejte tento snadný recept na vepřovou pečeni potřenou směsí koření a pečenou do šťavnaté dokonalosti. Budete se oblizovat!

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžička jemně drcených semínek koriandru
  • 1 lžička mleté hořčice
  • 1/4 lžičky papriky
  • 1 vepřové pečeně bez kosti, o hmotnosti cca 1 – 1,5 kg
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup

  • Smíchejte prvních 10 ingrediencí v malé misce.
  • Směsí potřete vepřové maso.
  • Chlaďte, nezakryté, 8 až 12 hodin.
  • Nechte vepřové maso stát při pokojové teplotě 30 minut.
  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Vepřové maso opékejte na rozpáleném oleji ve velké pánvi na středně vysokém ohni 2 minuty z každé strany nebo do zhnědnutí.
  • Lehce postříkejte mřížku olejem ve spreji.
  • Umístěte vepřové maso na rošt, který dejte na pekáč.
  • Pečte 35 až 45 minut, nebo dokud teploměr na maso zasunutý do nejsilnější části masa nezaznamená 57° C.
  • Vyjměte z trouby a před podáváním nechte 15 minut odstát.
  • Užijte si to!
Pokrájená kořeněná vepřová pečeně na pánvi.
www.southernliving.com

Chcete připravit opravdu rychlý a jednoduchý oběd? Nebo ozvláštnit svačinu či salát? Zavát do své kuchyně chuť středomoří i uprostřed zimy? Bylinky v oleji vám s tím pomohou. Vyzkoušejte recepty na pesto a přineste na své talíře zcela nový zážitek.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.