Opečte si vepřovou pečeni na másle, což ji dodá krásnou hnědou kůrku. Pokud k ní přidáte ještě jablka a kysané zelí, rázem máte na stole úžasné hřejivé podzimní jídlo.
Ingredience
- 900 g kysaného zelí, nescezeného
- 1 střední jablko, zbavené jádřinců, nakrájené na tenké měsíčky
- 1/4 šálku nakrájené cibule
- 2 polévkové lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 (900 – 1400 gramů) vepřové pečeně bez kosti
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 lžíce másla
Postup
- Zahřejte troubu na 175°C.
- Smíchejte kysané zelí, jablko, cibuli, třtinový cukr a javorový sirup ve velké míse a dejte stranou.
- Vepřovou pečeni posypte solí a pepřem.
- Rozpusťte máslo v pětilitrovém hrnci a když začne prskat, přidejte vepřové.
- Restujte na středním plameni (během toho několikrát otočte) 7–9 minut nebo do zhnědnutí.
- Přidejte směs kysaného zelí.
- Zakryjte a dejte do trouby.
- Pečte 1,5 až 2 hodiny nebo dokud vepřová pečeně nedosáhne vnitřní teploty 71°C.
- Pomocí děrované lžíce přendejte kysané zelí do servírovací misky.
- Na kysané zelí položte vepřovou pečeni a servírujte.