Pečené vepřové maso s kysaným zelím

Pečené vepřové maso s kysaným zelím
Příprava: 20 minut Vaření: 130 minut Počet porcí: 6

Opečte si vepřovou pečeni na másle, což ji dodá krásnou hnědou kůrku. Pokud k ní přidáte ještě jablka a kysané zelí, rázem máte na stole úžasné hřejivé podzimní jídlo.

Ingredience

  • 900 g kysaného zelí, nescezeného
  • 1 střední jablko, zbavené jádřinců, nakrájené na tenké měsíčky
  • 1/4 šálku nakrájené cibule
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 (900 – 1400 gramů) vepřové pečeně bez kosti
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžíce másla

Postup

  1. Zahřejte troubu na 175°C.
  2. Smíchejte kysané zelí, jablko, cibuli, třtinový cukr a javorový sirup ve velké míse a dejte stranou.
  3. Vepřovou pečeni posypte solí a pepřem.
  4. Rozpusťte máslo v pětilitrovém hrnci a když začne prskat, přidejte vepřové.
  5. Restujte na středním plameni (během toho několikrát otočte) 7–9 minut nebo do zhnědnutí.
  6. Přidejte směs kysaného zelí.
  7. Zakryjte a dejte do trouby.
  8. Pečte 1,5 až 2 hodiny nebo dokud vepřová pečeně nedosáhne vnitřní teploty 71°C.
  9. Pomocí děrované lžíce přendejte kysané zelí do servírovací misky.
  10. Na kysané zelí položte vepřovou pečeni a servírujte.
Vepřová pečeně položená na směsí zelí a jablek, servírovaná v hrnci.
www.landolakes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.