Pečené vepřové s omáčkou z čerstvých brusinek a balzamika

Pečené vepřové s omáčkou z čerstvých brusinek a balzamika

Tato vepřová pečeně je krásně šťavnatá a křehká a v kombinaci s tou nejchutnější brusinkovo-balzamikovou omáčkou se jedná o opravdovou lahůdku, po které se budete oblizovat!

Co budete potřebovat

  • 1,2 kg vepřové pečeně
  • sůl a pepř, podle chuti
  • 3 lžíce olivového oleje

Na omáčku:

  • 1 šálek čerstvých brusinek
  • 1 šálek vody
  • 3 lžíce cukru
  • kůra a šťáva z 1 velkého pomeranče
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 šálku šalotky, nakrájené na kostičky
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 2 lžíce balzamikového octa

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Vepřovou pečeni ze všech stran osolte a opepřete.
  • Ve velké pánvi vhodné do trouby na středním plameni zahřejte olivový olej.
  • Když je olej rozpálený, opečte na něm maso ze všech stran.
  • Vložte pánev do trouby a pečte, dokud nebude mít vepřové maso vnitřní teplotu 63 stupňů Celsia.
  • to trvat asi 30 minut.
  • Zatímco se pečeně peče, do hrnce na středním plameni přidejte brusinky, cukr, vodu a pomerančovou kůru a šťávu.
  • Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte 15 minut.
  • Omáčka zhoustne.
  • Sundejte z ohně a dejte stranou.
  • Pečeni vyjměte z pánve, položte na talíř a přikryjte alobalem.
  • K výpeku přidejte máslo, rozpusťte, přidejte šalotku a česnek a restujte asi 3-4 minuty.
  • Přidejte kuřecí vývar a oškrábejte kousky ze stěn a dna pánve.
  • Přidejte brusinkovou omáčku a ocet, promíchejte a vařte asi 15 minut, aby omáčka opět zhoustla.
  • Maso nakrájejte a podávejte s omáčkou.
Plátky vepřové pečeně s brusinkovo-balzamikovou omáčkou na talíři.
www.anaffairfromtheheart.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.