Pečené vepřové s omáčkou z jablek, cibule a česneku

Pečené vepřové s omáčkou z jablek, cibule a česneku

Vyzkoušejte tento recept na vepřovou pečeni na cibuli a česneku s nasládlou chutí od jablek. Tato chuťová kombinace vás jistě příjemně překvapí. Podávejte jí se zapečenými bramborami se sýrem nebo se šťouchanými bramborami a neuvěříte, jak dobře vše bude chutnat.

Co budeme potřebovat

  • 1,5 kg vepřové panenky
  • 2 jablka (oloupaná)
  • 80 g cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 3 lžičky olivového oleje
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžička medu
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Na pánvi opečte maso ze všech stran.
  • Na pánvi, ve které jste opékali maso, 5 minut smažte cibuli a česnek.
  • Přidejte jablka a pokračujte v restování asi 2 až 4 minuty.
  • Přidejte vývar, ocet a med a míchejte, dokud se nepromísí.
  • Podle chuti osolte a opepřete.
  • Omáčku nalijte na vepřové maso, zakryjte alobalem a pečte 1 až 1 a 1/2 hodiny při 160 stupních, dokud není vepřové maso hotové.
  • Vyjměte pečínku z pekáče a nechte 10 minut odležet.
  • Vepřovou pečeni nakrájejte a podávejte s omáčkou.
Hrnec plný vypečeného masa s krustou s jablky a bylinkami.
Zdroj: spier.co.za

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.