Vyzkoušejte tento recept na vepřovou pečeni na cibuli a česneku s nasládlou chutí od jablek. Tato chuťová kombinace vás jistě příjemně překvapí. Podávejte jí se zapečenými bramborami se sýrem nebo se šťouchanými bramborami a neuvěříte, jak dobře vše bude chutnat.
Co budeme potřebovat
- 1,5 kg vepřové panenky
- 2 jablka (oloupaná)
- 80 g cibule
- 8 stroužků česneku
- 3 lžičky olivového oleje
- 150 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžička medu
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi opečte maso ze všech stran.
- Na pánvi, ve které jste opékali maso, 5 minut smažte cibuli a česnek.
- Přidejte jablka a pokračujte v restování asi 2 až 4 minuty.
- Přidejte vývar, ocet a med a míchejte, dokud se nepromísí.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Omáčku nalijte na vepřové maso, zakryjte alobalem a pečte 1 až 1 a 1/2 hodiny při 160 stupních, dokud není vepřové maso hotové.
- Vyjměte pečínku z pekáče a nechte 10 minut odležet.
- Vepřovou pečeni nakrájejte a podávejte s omáčkou.