Pečené vepřové se žampiony a ovocem

Pečené vepřové se žampiony a ovocem

Luxusní kořeněná vepřová pečeně potřená ovocným džemem a pečená spolu se žampiony a ovocem do dokonalosti se stane hitem vaší kuchyně. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 700 g vepřové pečeně
  • 280 g nakrájených žampionů
  • 2 zralé hrušky nebo jablka nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce džemu bez cukru (nejlépe bude fungovat džem z lesních plodů)
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička sušené šalvěje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  • Smíchejte všechno koření dohromady v malé misce.
  • Vymažte dno litinového hrnce do trouby a vložte do něj vepřovou pečeni.
  • Kolem masa dejte žampiony a hrušky nebo jablka.
  • Vepřovou pečeni rovnoměrně potřete džemem a poté posypte směsí koření.
  • Koření do džemu vtlačte zadní částí lžíce.
  • Žampiony a ovoce polijte 3 lžícemi olivového oleje a promíchejte.
  • Pečte 30-35 minut, v polovině pečení promíchejte ovoce se žampiony.
  • Pečené vepřové podávejte přelité omáčkou z hrnce.
  • Nechte si chutnat!
Kořeněná vepřová pečeně potřená ovocným džemem a pečená spolu se žampiony a ovocem v pánvi.
www.perchancetocook.com

Víte, že pomocí nakládání můžete uchovat i maso? Zejména maso vepřové k tomu úplně vybízí. Můžete ho dokonce zavařit jak syrové, tak pečené. Vyzkoušejte naše recepty na zavařování vepřového masa v několika různých variantách. Jsou luxusní!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.