Pokud jste milovníci aromatických přísad, potom je tento recept na vepřovou pečeni na cibuli a česneku přesně pro vás. Toto vepřové maso potažené jednoduchou směsí česneku, bylinek, cibule a olivového oleje je vynikající! Přidejte k ní ještě náš tradiční karlovarský knedlík a chuťové pohárky vám zešílí.
Co budeme potřebovat
- 12 stroužků česneku
- 3 lžíce olivový olej
- 2 lžíce čerstvých listů rozmarýnu
- 2 lžíce čerstvé šalvěje
- 2 lžíce lístků čerstvého tymiánu
- 1 lžička sůl
- 1 lžička pepř
- 1 kg vepřové panenky
- 2 velké cibule (nakrájená na měsíčky)
Postup
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- V kuchyňském robotu smíchejte česnek, olivový olej, rozmarýn, šalvěj, tymián, sůl a pepř, dokud nevznikne hrubá pasta. Pastu rozetřete po celém vepřovém mase.
- Vepřové maso dejte na rošt do pekáče tučnou stranou nahoru a posypte ho nakrájenou cibulí.
- Přikryjte maso alobalem a pečte 20 až 25 minut.
- Pekáč vyndejte a nechte ho 30 minut odpočívat zakrytý alobalem.
- Mezitím zvyšte teplotu trouby na 220 °C.
- Maso vraťte do trouby a odkryté ho pečte dalších 10 minut, dokud maso pěkně nezhnědne.
- Vepřovou pečeni nakrájejte a ihned podávejte.