Pečeně z vepřového masa, cibule, česneku a bylinek

Pečeně z vepřového masa, cibule, česneku a bylinek

Pokud jste milovníci aromatických přísad, potom je tento recept na vepřovou pečeni na cibuli a česneku přesně pro vás. Toto vepřové maso potažené jednoduchou směsí česneku, bylinek, cibule a olivového oleje je vynikající! Přidejte k ní ještě náš tradiční karlovarský knedlík a chuťové pohárky vám zešílí.

Co budeme potřebovat

  • 12 stroužků česneku
  • 3 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce čerstvých listů rozmarýnu
  • 2 lžíce čerstvé šalvěje
  • 2 lžíce lístků čerstvého tymiánu
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička pepř
  • 1 kg vepřové panenky
  • 2 velké cibule (nakrájená na měsíčky)

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 °C.
  • V kuchyňském robotu smíchejte česnek, olivový olej, rozmarýn, šalvěj, tymián, sůl a pepř, dokud nevznikne hrubá pasta. Pastu rozetřete po celém vepřovém mase.
  • Vepřové maso dejte na rošt do pekáče tučnou stranou nahoru a posypte ho nakrájenou cibulí.
  • Přikryjte maso alobalem a pečte 20 až 25 minut.
  • Pekáč vyndejte a nechte ho 30 minut odpočívat zakrytý alobalem.
  • Mezitím zvyšte teplotu trouby na 220 °C.
  • Maso vraťte do trouby a odkryté ho pečte dalších 10 minut, dokud maso pěkně nezhnědne.
  • Vepřovou pečeni nakrájejte a ihned podávejte.
Křehké maso upečené do měkka s bylinkami.
Zdroj: eatwell101.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.