Gratinované brambory se smetanou a čerstvými bylinkami se hodí k tomuto receptu na vepřovou pečeni s hořčičnou marinádou. A pokud se rozhodnete k tomuto hlavnímu chodu servírovat víno, zvažte podávání voňavého červeného, jako je Pinot Noir.
Co budeme potřebovat
- 6 lžic hrubozrnné dijonské hořčice
- 6 velkých stroužků česneku (nasekaných)
- 4 malé bobkové listy (jemně rozdrcené)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 1 kg vepřové panenky
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Smíchejte dijonskou hořčici, mletý česnek, bobkové listy, olivový olej, balzamikový ocet a rozmarýn v malé misce a promíchejte.
- Osušené vepřové maso posypte solí a pepřem.
- Potřete hořčičnou směsí. Umístěte vepřové maso do pekáčku.
- Pečte vepřové maso, dokud teploměr zasunutý do středu nezaznamená 65 °C, nebo asi 1 hodinu.
- Nechte odstát 15 minut a až poté ho nakrájejte na tenké plátky.
Namarinované vepřové maso si můžete taktéž uložit do mrazáku na další použití. K tomu, abyste mohli nejen maso, ale i ostatní suroviny efektivně sladovat potřebujete výkonnou vakuovačku! Jak vybrat tu nejlepší se dozvíte v naší recenzi!