Jednoduchý recept, který zvládnete připravit za cca 30 minut! Skvěle se hodí jako předkrm, který uspokojí všechny vaše hosty.
Co budete potřebovat
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 šálky čerstvého špenátu
- 100 g sýru feta
- 1 stroužek česneku
- 12 žampionů
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Na pánvi rozehřejte olej.
- Přidejte špenát a před přidáním prolisovaného česneku asi minutu restujte.
- Za stálého míchání restujte spolu s česnekem další minutu nebo dokud špenát úplně nezvadne.
- Sundejte z plotny.
- Žampiony buď očistěte vlhkým hadříkem nebo oloupejte slupku.
- V malé misce smíchejte restovaný špenát a rozdrobenou fetu.
- Každý žampion naplňte asi lžičkou náplně.
- Umístěte plněné žampiony na plech a pečte po dobu cca 20 minut.
- Podávejte teplé nebo studené.
Máme pro vás i další skvělé recepty na plněné žampiony! Chuťovka nejen na párty.