Pečené závitky z kapusty plněné rýží a klobásou

Pečené závitky z kapusty plněné rýží a klobásou

Lahodné pečené kapustové rolky plněné rýží a italskou klobásou jsou skvělou večeří či příjemným předkrmem, který vám zachutná, i když nejste zrovna fanoušci kapusty.

Ingredience:

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1/3 šálku cibule, najemno nakrájené
  • 1/2 lžičky soli
  • 230 g italské klobásy
  • 3/4 šálku vařené rýže
  • 2 svazky kapustových listů

Postup       

  1. Rozehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  2. Na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni a restujte česnek, cibuli a 1/4 lžičky soli, dokud nezměknou, asi 5 minut.
  3. Do směsi přidejte vařenou rýži a 1/4 lžičky soli.
  4. Dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
  5. Odložte pánev stranou.
  6. Mezitím naplňte velký hrnec vodou a přiveďte k varu.
  7. Naplňte velkou misku ledovou vodou.
  8. Po dávkách blanšírujte kapustu.
  9. Část kapustových listů blanšírujte 1 a ½ minuty, poté je ihned vložte do ledové vody, aby vychladly, přibližně na 1 až 2 minuty.
  10. Pokračujte v tomto postupu, dokud nebude všechna kapusta blanšírovaná a ochlazená.   
  11. Každý list kapusty složte na polovinu stonkem směrem ven.
  12. Otočte list tak, aby tlustý stonek směřoval k vám.
  13. Nařízněte nožem list od jeho základny k části cca 5 cm od konce.
  14. Oddělte list od stonku.
  15. Měl by vám zůstat velký list s chybějícím kusem ve tvaru V.
  16. Na spodní část listu (na základnu písmene „V“) položte malou lžíci rýže a klobásy.
  17. Zarolujte list přes směs, složte strany listu po stranách listu a upravte závitek tak, aby byla směs plně zakrytá kapustovým listem.
  18. Plněné kapustové závitky položte švem dolů do zapékací mísy vhodné do trouby.
  19. Pečte 18-20 minut.
  20. Podávejte teplé.
Pečené kapustové rolky plněné rýží a italskou klobásou servírované v pekáči.
www.apleasantlittlekitchen.com

Vyzkoušejte také naše recepty na kapustové karbanátky! Jsou poměrně rychle hotové, zdravé a chutné. Připravili jsme si pro vás hned více variant, ať máte z čeho vybírat. V článku naleznete varianty masové i bezmasé. 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.