Příprava: 15 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 135 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 bažant
- 10 dkg slaniny
- 10 dkg másla
- 1 cibule
- sůl
Postup receptu
- Očištěného a omytého bažanta osolíme, prošpikujeme (především prsíčka) polovinou slaniny nakrájené na proužky a dáme péci do pekáče, který jsme vyložili zbytkem slaniny nakrájené na plátky a nakrájenou cibulí
- Dovnitř bažanta i nahoru dáme kousek másla, maso je pak jemné a není suché
- Bažanta pečeme doměkka podle doby stáří, většinou se jedná o 2 hodiny
- Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem
- Upečeného bažanta porcujeme na čtvrtky
- Příloha: různě upravené brambory, kompoty